4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

SSK'da sancılı dönem devam ediyor ...

Son aylarda SSK il müdürlüğü ile ilgili sıkıntılar tartışmalar had safhaya çıkmış görünüyor. Ak parti iktidara geleli üçüncü yılına girmiş olmasına rağmen değiştirilemeyen il müdürlüklerinden biri olan SSK"da sakıntılar çizmeyi aşıyor galiba. Son belediyelere haciz, hesaplarına el konulma hadisesi Ak Partili belediye başkanlarını isyan ettirmiş durumda. Hatta bazı ilçe ve belde belediye başkanları işi ankaraya taşımış, kimileri Başbakan Yardımcımız Abdullah Gül"e şikayetlerini bizzat söylemişler. 8 yıldır alınamayan borçların kendileri üzerine yıkılmak istendiğini, belediyelerinin hizmetlerinin engellenmeye çalışıldığını bunun bir komplo olduğunu söylemişler.

İl Yönetimine şikayetler olmuş. Dün 6 tane belediye başkanı ile görüştüm. Hepsi kanağlıyor. Tüm malvarlıklarına el konulması, hesaplarına el konulmasının adaletsiz bir uygulama olduğunu, önceki hükümetler zamanındaki belediye başkanlarının korunduğunu bunun faturasının da kendilerine hem de kendi iktidarları döneminde ödetilmeye çalışılmasını anlayamadıklarını ifade ediyorlar. Haklılar elbette. Hele bazı başkanlar sürekli pirimlerini ödedikleri halde eski borçlar için hesaplara el konulmasının artniyet taşıdığı noktasında hemfikirler. Öyle ya falanca belde belediyesi 10 yıldır birikmiş 1 trilyonluk borcu nasıl ödeyebilir. Akıl var mantık var. Böyle bir durumda gelirlerinin tamamına el konulması karşısında bu belediye ne hizmet yapabilir ki? İktidarın bu işe mutlaka bir çözüm getirmesi gerekiyor.

Öte yandan SSK"nın içindeki sıkıntılar da bitmek bilmiyor. Bazı irddialar kulağıma geldi. Bir işadamının yüklü bir miktar borcu olduğu halde hacizli gayrimenkulünü sattığı yönünde bir iddia, diğer bir iddia kurumun kiracısı olduğu halde anlaşamadıkları için boşaltılmasına karar verilen bir dükkanın boşaltılmış gibi göründüğüne ama boşaltılmadığı şeklinde iddialar, kurum içinde Ak Partiye A….K…. Partisi gibi ağır lafların edildiği iddialarını ve daha birçok konunun çeşitli yetkililerin kulağına kadar gittiğini söylüyorlar. Bunların ne kadarı doğru ne kadarı yanlış bunu bilmem onun için de iddiaları tam anlamıyla yazmak istemedim ama şu bir gerçek ki bu kurumdaki sıkıntılar bir türlü çözülmüyor. Parti il teşkilatı mı yavaştan alıyor nedir ama milletvekillerine ulaşan çok büyük şikayetler sözkonusu olduğu halde vekillerin olaya el attığı halde işin bir türlü çözülmemesi Ak Partiye yakın kurumların tepkisine neden oluyor galiba. SSK karnelerinin yenilenmesindeki kuyruklar vatandaşı da çileden çıkarmış vaziyette. Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak?
Mehmet UĞURLU
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 15:52:47
Güncelleme :29 Ocak 2005 Cumartesi 12:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?