4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Stadın yerine alışveriş merkezi

Multi Turkmall Üst Yöneticisi (CEO) Levent Eyüpoğlu, yıkılan Atatürk Stadı'nın yerine yapacakları 200 milyon euroluk Forum Kayseri Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

City One Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Levent Eyüpoğlu, Sivas Caddesi üzerinde yıkılan Atatürk Stadı'nın yerine 200 milyon euroluk yatırımla gerçekleştirilecek Forum Kayseri'nin 75 bin 500 metrekarelik alan üzerine inşa edileceğini belirtti. Çalışmalara başlandığını da ifade eden Eyüpoğlu, şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına büyük katkı sağlayacaklarına inandıklarını kaydetti. Eyüpoğlu, 65 bin metrekarelik kiralanabilir alanı bulunan Forum Kayseri'nin, hipermarket, ulusal ve uluslararası markaları, sinema salonları ve 2 bin araçlık kapalı otoparkı ile kenti, Orta Anadolu'nun çekim merkezi yapacağını belirtti.

Eyüpoğlu, "Hazırladığımız her proje kentin mimarisiyle bütünleşerek, aynı zamanda şehre görsel anlamda değer katıyor. Bu projede, Kayseri'nin taşlarını kullanacağız. Yerel mimariye özgü kemerleri ile modern ve geleneksel yapıyı bir araya getiriceğiz. Merkezin içindeki her bir bölüm farklı özellikler taşıyacak. Merkezin içinde 200 mağaza olacak. Yaklaşık 2 bin 500 kişiye iş imkanı doğacak. Merkezi 2011 yılının 2. çeyreğinde Kayserililerin hizmetine sunmayı düşünüyoruz" dedi.

Yatırımda uzun soluklu düşündükleri için, krizlerin sadece projelerinin gecikmesine neden olduğunu belirten Eyüpoğlu, stadın geç yıkılmasının kriz ortamında kendilerini biraz etkilediğini ve projenin gecikmesine yol açtığını kaydetti. Eyüpoğlu, "Doğru projeler yaparsak finans sağlama imkanımız artar. Eskiden kredi almadan proje hazırlayabiliyorduk, ama şimdi kredi anlaşması imzalanmadan, projeyi başlatmıyoruz. Döviz kurunun yükselmesi ve Türk Lirası'yla kredi kullanamadığımız için, kriz ortamında kiracılarımız zorlanıyor. Ama yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun "Levent Eyüpoğlu kimdir" diye basında açıklamalarının yer aldığının da hatırlatılması üzerine Eyüpoğlu, bu şirketin tek Türk ortağı olduğunu söyledi. Eyüpoğlu, "Kimseyle bir bağlantım yok ve buna da gerek yok. Biz büyük bir firmayız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 19:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?