5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Stajlarının bitişini halayla kutladılar

Avrupa Birliği (AB) eğitim ve gençlik programlarından 'Leonardo da Vinci Öğrenci Değişim Projesi' kapsamında Kayseri'ye gelen 12 Litvanyalı öğrenci, veda gecesinde türkü söyleyip halay çekti.

Melikgazi Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin davetlisi olarak Litvanya'nın Kedanie Meslek Lisesi'nden gelen 12 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan grup, Kayseri'nin çeşitli fabrikalarında 3 haftalık stajlarını tamamladı.

Litvanya'ya dönecek öğrenciler için As Golden Otel'de düzenlenen veda gecesinde bir konuşma yapan okul müdürü Metin Tokmak, grubun davetleri üzerine Kayseri'ye geldiğini belirterek, "3 haftalık staj dönemini öğrenciler başarıyla tamamladı. Bu dönemde öğrenciler ayrıca Türk kültürünü de öğrendi. Bölümleri gereği öğrenciler bazı fabrikalarda stajlarını yaptı. Stajın dışında Türk örf ve adetlerini yakından tanıma fırsatı buldular" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler 3 hafta boyunca öğrendikleri Türkçe ile 'Erkilet Güzeli' ve 'Hekimoğlu' türkülerini seslendirdi. Litvanyalı öğrenciler daha sonra Türk öğrencilerle birlikte çiftetelli oynayıp halay çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 11:20:39
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 11:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?