30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Stres taşı yüzünden gözünden olacaktı

Kayseri'de bir şahıs, stres atmak amacıyla oynadığı stres taşının patlamasıyla gözünden yaralandı. Gözbebeği yırtılan şahıs, lazer ameliyatıyla kurtuldu.
 
Edinilen bilgiye göre, Talas İlçesi'ne bağlı Kuruköprü Beldesi'nde Seyit Öksüz (26), arkadaşlarıyla bayramlaşmak için biraraya geldi. Seyit Öksüz, mahallede bazı çocukların elinde oynadığı stres taşlarını alarak oynamak istedi. Stres taşlarını havaya attığı esnada birisi yere düşerek patladı. Patlayan taşın bir parçası Seyit Öksüz'ün sol gözüne isabet etti. Gözü kanayan Seyit Öksüz, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, gözünden lazer ameliyatı oldu.
 
Evli ve bir çocuk babası Seyit Öksüz, oynamak için aldığı stres taşları yüzünden az daha gözünden olacağını ifade ederek, "Bayramın 1. günü arkadaşlarımla bayramlaşmak için köyün meydanına gittim. Orada çocukların elindeki stres taşlarını gördüm ve biraz oynayayım diye aldım. Taşı havaya attığımda birisi elimde kalırken diğeri yere düştü ve patladı. Kafamı çevireyim derken birden gözümü tuttum ve baktımki gözüm kanıyor. Hemen Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gittim ailemle ve doktor hemen beni ameliyata aldı. Eğer zamanında müdahale edilmeseydi ve gözüm kanarken elimle gözümü ovalamış olsaydım gözbebeğim daha da yırtılacakmış ve gözüm kör olacakmış. Ben bünyem kuvvetli olduğu için kurtuldum ama bu bünyesi zayıf olan veya küçük bir çocuğun gözüne isabet etse gözü kör olurdu" dedi.
 
Annesi İnayek Öksüz ise, "Oğlum bu taşlar yüzünden neredeyse gözünden olacaktı. Tüm ailelere ve annelere sesleniyorum; eğer çocuğunuzun elinde böyle veya buna benzer oyuncak varsa oynatmayın atın" diye konuştu.

Çin'den ithal edilen ve stres atılmasına yardımcı olduğu ileri sürülen stres taşlarını satan esnaflar ise, taşların herhangi bir zarar vermeyeceğini belirterek, satışlarının iyi olduğunu söylüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 14:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fransadan IP: 84.5.168.xxx Tarih : 7.11.2006 22:50:04
gercekten cok tehlikeli bir sey buyuk gecmis olsun bizim cocuklarin elindede var ama bu haberi okuduktan sonra onlarada yasaklicam haberiniz icin tesekkur ederim