3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Su kaybı minimum seviyeye düştü

Kayseri Su ve Kanalizasyon İşleri (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, 1997 yılında başlatmış oldukları içme suyu rehabilitasyon projesi kapsamında su kaybını minumum seviyeye indirdiklerini söyledi.

Ender Batukan, yerel bir gazetenin MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı'nın TBMM'de yaptığı konuşmada, Kayseri içme suyunun yüzde 50'sinin boşa gittiğini belirten haberini değerlendirdi.

Batukan, Nalcı'nın açıklamasının eski bilgileri içerdiğini ifade ederek, “Çünkü 1997 yılından önce su kayıplarımız yüzde 50'nin üzerindeydi. Ama şu anda şebekedeki su kayıplarımız yüzde 17'lerin altında. Bu rakam ise Avrupa ve Türkiye genelinde elde edilen en iyi sonuç” diye konuştu.

Su kayıplarının KASKİ bünyasinde oluşturulan Su Kayıpları Kontrol Servisi'nce teknolojik imkanlar kullanılarak tespit edildiğini açıklayan Batukan, “Bu teknoloji sayesinde 20 ayrı bölgede yaptığımız ölçümlerde şebekedeki ortalama su kayıp oranını yüzde 5'lere kadar düşürdük. Avrupa standartlarında yüzde 10'luk kayıp su oranı başarı sayılıyor. Biz bunun çok daha altına inmiş durumdayız” dedi.

Eski şebekenin büyük bir bölümünün, içme suyu rehabilitasyonu projesi kapsamında ductil ve polietilen borularla yenilendiğini kaydeden Batukan, “Hinterlant kapsamındaki bölgelerde yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Söz konusu çalışmalarımızı 2010 yılında bitireceğiz. Çalışmalarımızın bitiminde su kayıp oranımızı daha da aşağılara indirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 12:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?