5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

'Su' konulu toplantı yapıldı

Kayseri'nin Bünyan Belediyesi tarafından 'Sulama ve sulanabilen arazinin artırılması' amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Bünyan ilçesinde bağ ve bahçe sulama ile sulanabilen arazi miktarının artırılması konusunda yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşması amacıyla belediye öncülüğünde bir toplantı gerçekleştirildi.

Bünyan Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Özmen, Bünyan Sulama Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Gökçe, Belediye Yazı İşleri Müdürü Ziya Karabay, belediye meclis üyeleri, Camikebir, Camiicedit, Doğanlar ve İbrahimbey mahallelerinin muhtarlarının yanı sıra bazı kooperatif üyeleri de katıldı.

Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, toplantı açılışında yaptığı konuşmada, ilçe genelinde yapılan tespitlere göre 5 bin dekar sulanabilen arazinin yer aldığını, ancak bu oranın 850 dekarının sulanabildiğini söyledi. 2005 yılında kurulan kooperatifin sadece 50 üyesinin olduğuna dikkat çeken Özmen, kayıtlı 250 vatandaşın bağ veya bahçe işlerinde sulama yaptığını kaydetti. Özmen, ayrıca pahalı olduğu iddia edilen sulama suyu miktarının ekilen arazinin dekarına göre 14 ila 25 TL arasında değiştiğini belirterek, herkese eşit oranda su verilmesine ve adil olunması konusuna önem verdiklerini ifade etti.

Bünyan Sulama Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Gökçe ve mahalle muhtarlarının yanı sıra kooperatif üyeleri de toplantıda tek tek söz olarak yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Belediye meclis üyelerinin de görüşlerini belirttiği toplantı sonunda alınacak kararların salı günü açıklanacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 14:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?