2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

'Su Perisi Z' beraat etti

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Berçin ile internette tanışıp, evlenme vaadiyle 135 bin YTL dolandırdığı öne sürülen "Superisi Z" takma adlı 23 yaşındaki Zühre Ö, yargılandığı davada beraat etti. Genç kadının, dekan ile konuşup internette gelinlik ve davetiye dahi beğendikleri ortaya çıktı. Dolandırıcılık davasında beraat kararı verilirken, genç kadın hakkında "sebepsiz zenginleşme" iddiasıyla hukuk mahkemesinde dava açılabileceği öğrenildi.
Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla tutuksuz yargılanan Zühre Ö, Dekan Berçin ile internette tanıştığını ve dekanın kendisine evlenme teklif ettiğini söyledi.
Bir itiraf sitesine "Superisi Z " takma adaylı girdiği sırada Dekan Berçin ile tanıştığını söyleyen Zühre Ö, "Bir süre yazıştıktan sonra telefonla görüşmeye başladık. Bu görüşmelerimiz 6 ay sürdü. Bu görüşmeler sırasında beynimde ve boynumda bazı rahatsızlıklar sebebiyle İstanbul'a teşhis için gitmek gerekiyordu. 'Niye gitmiyorsun?' diye sorduğunda maddi sıkıntılarımın olduğunu söyledim. Bana 1 bin 800 YTL para havale yaparak tedavimi yaptırmamı istedi. Parayı başta kabul etmedim. Ardından da ısrarları üzerine 1 hafta sonra çektim. İstanbul'a giderek tetkik yaptırdım. Yapılan araştırmalarda kansere rastlanmadı. Bu raporları kendisine de gönderdim, o da Kayseri'de araştırdı" dedi.
Berçin'in kendisine sürekli olarak para göndermeye devam ettiğini söyleyen Zühre Ö, "Berçin hiç yüzyüze görüşmediğimiz halde bana telefonda evlenme teklif etti. Ben de bu teklifi kabul ettim. Düğünün nerede nasıl yapılacağını, davetiyelerin nasıl olacağı ve gelinlikle ilgili görüşmelerimiz oldu. Bu sebeplerden dolayı bana 135 bin YTL'ye varan paralar gönderdi" diye konuştu.
İnternet sitesinde ünlü manken Yüksel Ak ve değişik yabancı mankenlerin fotoğraflarını kendi başına montajlayarak gönderdiği iddialarını kabul etmeyen Zühre Ö, "Benim sitemde yaklaşık 17 değişik mankene ait fotoğraf bulunuyordu. Ben kendi fotoğrafımı gönderdikten 1.5 ay sonra görüşmelerimiz sıklaştı, ardından bitti. Ben ilk görüşmemde kimliğimi ve çalışmalarımı saklamadım. Paralar da gerçek adım ve hesabıma gelmiştir. Ancak fotoğrafları gördükten sonra beni beğenmeyerek gönderdiği paraları almak istediği için böyle bir yola başvurdu" diye konuştu.
Uludağ'da tatil yaptığını ve masraflarının Berçin tarafından ödendiğini söyleyen Zühre Ö, kendisinin kimseyi dolandırmadığını ve suçsuz olduğunu sözlerine ekledi.

MAHKEME BAŞKANINDAN DEKANA ÖNERİ
Müşteki avukatının tanık dinlenmesi ve bilgisayarın araştırılma talebi mahkeme tarafından reddedilirken, Mahkeme Başkanı Kadir Ünal, "Koskoca profösör evleneceği insanı kendisi araştırsın" dedi.
Cumhuriyet Savcısı Abdülatif Yüksel mütaalasında internetten gönderilen fotoğraflardaki yüz ile sitede bulunan manken yüzleri arasında ilk bakışta farklılık olduğunu belirterek, "Müştekinin sosyal statüsü, ekonomik ve eğitim seviyesi nazara alınarak kandırmaya yönelik unsurun bulunmadığı ve dolandırıcılık suçunun oluşmadığını, bu yüzden sanığın beraatine karar verilmesini talep ediyorum" dedi.
Bunun üzerine duruşmaya bir süre ara veren mahkeme, sanık Zühre Ö.'nün "nitelikli dolandırıcılık" suçunu işlediğine dair suç unsurunun oluşmadığını belirleyerek, beraatine karar verdi. Duruşma sonrası Avukatı Tamer Hotalı ile birlikte adliyeden çıkan Zühre Ö, beraat kararıyla ilgili soruları cevapsız bıraktı. Müşteki dekanın avukatı ise karara itiraz edeceklerini bildirdi.
Dekan Prof Erdoğan Berçin'in bundan sonra "sebepsiz zenginleşme hükümleri yoluyla" hukuk mahkemelerinde dava açabileceği öğrenildi.
İha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 14:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?