3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Sultan Sazlığı'na gezi

Kayseri'de Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi'nin 10-12 Temmuz 2008 tarihleri arasında düzenlediği ‘Sulak Alanlar Konferansı’nın son gününde davetliler Sultan Sazlığı Milli Parkı’nı gezdiler. 

Gezide, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Milli Parklar Şubesi’nden Mustafa Yılmaz sazlık hakkında davetlileri bilgilendirirken, diğer görevliler de milli park içerisindeki bitki türleri ve alan bilgilerini içeren broşürler dağıttı. 

Bataklıklar, sazlıklar, sulak çayırlar ve biyolojik çeşitlilik nedeniyle dünyanın doğal zenginlik kaynaklarından birisine sahip olan Sultan Sazlığı'nı besleyen Soysallı Pınarları’nın su kaynaklarında inceleme yapan Çevre Yönetimi Genel Müdürü Prof Dr. Lütfi Akçalı, alanın korunmasına önemli derecede etki edecek olan atık su ve katı atık depolama çalışmalarının da hızlandırılması gerektiğini söyledi. 

Gezide ayrıca Sindel Höyük Belediyesi tarafından oluşturulan yapay gölde DSİ Bölge Müdürü Ali Fuat Eker ve öğretim üyeleri, kayıkla gezi yapma imkanını buldu. Gezi Kapadokya turuyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 09:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?