5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Sunexpress Kayseri'ye zorunlu indi

Sunexpress yolcularını Kayseri'de bıraktı Sunexpress Havayolları'na ait İzmir-Sivas seferini yapan ancak Sivas Havaalanı'ndaki olumsuz hava koşulları nedeniyle Kayseri Havaalanı'na inen uçağın yolcuları, kendi imkanlarıyla tuttukları otobüslerle Sivas'a hareket etti.

İzmir-Sivas seferini yapan Sunexpress Havayolları'na ait XQ9153 sefer sayılı uçak, Sivas Havaalanı'ndaki olumsuz hava koşulları nedeniyle Kayseri'ye indi.

Sunexpress şirketinin yetkilileri, olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas'a devam edemeyeceklerini, isteyen yolcuları tekrar İzmir'e götürebileceklerini kaydetti. Yolcular ise Sivas'a gitmek istediklerini belirterek bu talebi geri çevirdiler.

Kayseri Havaalanındaki yolcular, havayolu şirketinin kendilerine çok zorluk çıkardığını ve mağdur olduklarını savundu. Uçağın mecburi iniş yaptığı Kayseri'de sahipsiz kaldıklarını ifade eden yolcular, şunları söyledi:

“Uçakta yaklaşık 100 yolcu vardı. Şirket yetkilileri, uçağın Sivas'a gidemeyeceğini, istersek, İzmir'e tekrar dönebileceğimizi belirttiler. Biz de Sivas'a gitmek istediğimizi ifade ederek bu teklifi geri çevirdik. O zaman yardımcı olamayacaklarını ve kendi imkanlarımızla Sivas'a gitmemiz gerektiğini söylediler. Küçük çocuklar, yaşlılar var. Hepimiz burada mağdur olduk. Şimdi de kendi imkanlarımızla, kişi başına 20 TL vererek 3 midibüs tuttuk ve Sivas'a doğru yola çıkıyoruz.”

AA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 23:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?