5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Sünnet talebinde patlama!

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İsmail Tamer, Çocuk Cerrahi Servisi'ne başvuran hastaların yüzde 50 ile 60'ının sünnet için başvurduğunu ve taleplere yetişmekte zorluk çektiklerini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başhekimi Op. Dr. İsmail Tamer, son günlerde Çocuk Cerrahi Servisi'ne başvuran hastaların yüzde 50 ile 60'ının sünnet için geldiğini belirtti.

Hastane olarak vatandaşların sünnet taleplerine cevap vermeye çalıştıklarını ifade eden Başhekim Tamer, "Son yıllarda sünneti sanki devlet hastanesi yapacakmış gibi bir durum var. Biz imkanlarımız ölçüsünde sünnet yapmaya çalışıyoruz. Hastaneden sünnet öyle sıradan hemen 'yap git' diye yapılacak bir olay değil. Bu da küçük müdahaleli bir ameliyattır. Hastaların burada yatıp dinlenmesi gerekir. Doğrusuda budur. Ama son derece yoğun bir taleple karşı karşıya kaldık. Bu da bizi sıkıntıya sokuyor" dedi.

Hastaneye her başvuranların yanında öncelikli olarak durumu acil olan hastaların ameliyatına çocuk uzmanlarının yeterli incelemesinden sonra karar verildiğini hatırlatan Tamer, "Bu dönemde Çocuk Cerrahi Servisi'ne başvuran 100 kişiden 60'ı sünnet için gelmeye başladı. Bu durum hem iş yükümüzü arttırdı hem de gereksiz yanlış anlaşılmalara meyil verdi. Bu yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için biz burada çok acil olanları sünnet yapıyoruz. Bir cerrah günde beş çocuk sünneti yapabilir. Bunlar mesai saatleri içinde hep sünnet yapsa bu talebe yetişemezler. Herkesi sünnet edemeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Durum böyle olunca da ister istemez sünnet için verilen sıra günleri bir sonraki tarihlere kayabiliyor. Bu açıdan çok zorlanıyoruz. Halkımız bize bu konuda yardımcı olursa seviniriz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 11:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?