1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Şüpheli çanta paniği!

Kayseri'de şehir merkezinde bir caminin yan tarafına bırakılan bond tipi şüpheli çanta, bomba imha uzmanı tarafından fünye ile patlatıldı. Çantanın boş çıkması herkesi rahatlattı.


Alınan bilgiye göre, Kayseri'nin en yoğun caddelerinden biri olan 27 Mayıs ve Bankalar Caddesi'nin bir arka sokağında bulunan Şıh Camii'nin yan tarafına bırakılan siyah renkli bond tipi çanta paniğe neden oldu. Bombanın imhası için olay yerine gelen bomba imha uzmanı, cadde girişindeki bariyerler nedeniyle olay yerine giremedi. Bomba uzmanı sokağa giremeyince olay yerine itfaiye çağırıldı.

 İtfaiye görevlisinin kumanda ile elektrikli bariyerleri açmasından sonra bomba uzmanı aracıyla sokağa girerek çalışmalarına başladı. Çantanın bırakıldığı sokak, polis ekipleri tarafından şerit ile kapatıldı. Civarda meraklı gözlerle olayı izleyen vatandaşların bulunduğu pencereleri kapattıran ve iş hanlarının girişlerini de boşaltan polis ekipleri, paketin bulunduğu alanın 100 metre civarında hiçbir canlı kalmaması için çaba sarf etti.

Güvenli alanın oluşturulmasından sonra bomba imha uzmanı, kıyafetlerini giyerek şüpheli çantanın yanına yaklaştı. Fünyeyi çantaya yerleştiren bomba uzmanı, daha sonra elinde bulunan kumanda ile fünyeyi ateşledi. Büyük bir gürültüyle patlayan çantanın boş çıkması çevredeki vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Çanta incelenmek üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Kontrollü patlatma sırasında güvenlik şeridiyle kapatılan cadde daha sonra trafiğe açıldı.


Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 19:24:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?