4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Sürücülere kışlık bakım uyarısı!

Kayseri Şimşekler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Selami Şimşek, sürücülere uyarıda bulunarak, araçlarının kışlık bakımını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Şimşekler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Selami Şimşek, sürücülerin araçlarını kış şartlarına uygun hale getirdikten sonra trafiğe çıkmaları uyarısında bulundu.

Selami Şimşek, "Kar yağışı başladı. Sürücülerin bu durum karşısında özellikle yapması gereken, araç lastiklerini mutlaka değiştirmeleridir. İnsanlar ayakkabılarını nasıl kışlık ve yazlık diye değiştiriyorsa, araç lastiklerini de aynen öyle değişmesi gerekmektedir. Bunun yanında, zaten periyodik bakımlarında yapılması lazım. Periyodik bakımla birlikte, özellikle kışı sert geçiren şehirlerde buzlanmadan dolayı yağ, hava filtresi, polen filtresi ve diğer bütün akranların kontrolden geçirilmesi gerekir" diye konuştu.

Sürücülerin trafikte seyrederken biraz daha dikkatli olmalarını isteyen Selami Şimşek, "Oto servislerinde çok fazla hasarlı araç var. Bunun sebebi biraz dikkatsizlik, biraz da araçlardan kaynaklanmaktadır. Kazalar özellikle kışın tek taraflı ve maddi hasarlı oluyor. Sürücülerimizin bu yüzden dikkatli olması gerekiyor. Karlı havalarda, kar lastikleri olmadan ve zincirsiz yola çıkmamaları gerekir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?