4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Tabip Odası'ndan sert uyarı!

Son dönemlerde Kayseri’de özellikle açık hava reklam alanlarında yer bulan sağlık sektörü reklamları Kayseri Tabip Odası’nı harekete geçirdi.

Yapılan açıklama ile reklam etiğine ve kurallarına uymayan sağlık kuruluşları sert bir dille uyarıldı. Hükümetin hayata geçirdiği sağlık politikaları sonucunda bir anda önemini arttıran sağlık sektörü, özellikle Kayseri’de yer bulan reklam görselleri ile gerek halkın gerekse tabipler odasının tepkisini çekti.

Özel sağlık kuruluşlarına gönderilen bir yazı ile rahatsızlığını dile getiren Tabip odası, sağlık kuruluşlarını uyardı. Son zamanlarda artan reklamlar halktan tepki almaya başlayınca harekete geçen Kayseri Tabip Odası, reklam mankeni haline gelen doktorların, meslek etiğine uygun davranmadıklarını belirterek, bu uygulamalara son verilmesi ve yönetmeliklerde belirtilen sınırlarda reklam yapılması hususunda uyarıda bulundu. Uyarıların devamında ise Tabip Odası’nın konunun takipçisi olacağını belirtti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kayseri Tabip Odası Genel Sekreteri Mustafa Demirel, uygulamalardan duydukları rahatsızlığı dile getirerek, “Şimdiye kadar reklamlara engel koymadık, fakat görüyoruz ki, ipin ucu kaçmak üzere” diye konuştu.
Son zamanlarda artan şikayetlerden de bahseden Demirel, “Görüyoruz ki, son zamanlarda Kayseri’nin tüm bil boardları hastane reklamlarıyla dolu. Onca ticari kuruluş varken, halka sağlık gibi hayati bir hizmeti sunan hastaneler hep bu panolarda inanılmaz paralar vererek reklam yapıyor. Bu kamu vicdanında şüpheler oluştururken, meslektaşlarımız arasında da rahatsızlığa sebep oluyor” dedi.

Nizamnamedeki maddeyi hatırlatarak sözlerine devam eden Demirel, “Tıbbi Deontoloji Nizamnamesi Madde 8’de reklamın sınırları belirlenmiştir. 8. madde de, “Tabiplik ile diş tabipliği mesleklerine ve tedavi müesseselerine, ticari bir veçhe verilemez. Tabip ve diş tabibi yapacağı yayınlarda, mesleğinin şerefini üstün tutmaya mecbur olup, ne suretle olursa olsun yazılarında kendi reklamını yapamaz. Tabip ve diş tabibi gazetelerde ve diğer neşri vasıtalarında reklam mahiyetinde teşekkür ilanları yazdıramaz” der. Hal böyleyken doktorlarımızın reklam malzemesi olmalarına müsaade edemeyiz. Özel sağlık kuruluşlarımız reklamlarında bu hususlara hassasiyet göstermesi gerekmektedir” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 09:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?