1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Tahsilat bürolarına dikkat

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, vatandaşların yasal olmayan tahsilat bürolarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunarak, "Belirttiğimiz yerler dışında yapılan ödemelerden sorumlu olmayız" dedi. 

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, bir takım özel kişi ya da kuruluşlarca makbuz düzenlenerek su faturası tahsili yapıldığını tespit ettiklerini bildirdi. Bu kişilerin işlerini daha da ileriye götürerek çeşitli merkezlerde irtibat büroları kurma yoluna gittiklerini açıklayan Batukan, "Bizim bu tahsilat bürolarıyla hiçbir ilgimiz ve anlaşmamız yoktur. Bu tamamen bazı vatandaşların kendi kendilerine illegal olarak oluşturdukları bir sistemdir" dedi. 

Fatura tahsitahsilatının KASKİ veznelerince veya yetkili banka şubelerince yapıldığını kaydeden Batukan, herkesin bu konuda dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Abonelerimiz borçlarını bizim belirttiğimiz yerlere ödesin. Aksi halde su faturaları ödenmemiş anlamına gelir. Çünkü kayıtlarımızda borçlu görünecekleri için kurum olarak fatura bedelini tahsil etme yoluna gitmek zorundayız. Vatandaşlarımız su borçlarını kesinlikle özel tahsilat bürolarına yatırmasınlar. Eğer bu para gününde KASKİ'ye yatırılmazsa bundan doğacak zararın sorumlusu biz olmayız. Çünkü bizim veznelerimiz veya anlaşmalı banka şubelerimiz var, abonelerimiz fatura bedellerini buralara yatırsın" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 17:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?