5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Talas belediye hizmet binası açıldı

Talas Belediye hizmet binası törenle hizmete açıldı.

Talas Belediye hizmet binasının açılış törenine, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız ve Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas Kaymakamı Salih Bıçak, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ilçe ve belde belediye başkanları, çok sayıda davetli ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Açılış öncesi Büyükşehir Belediye Mehter Takımı da bir konser verdi. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, kurumsal belediyecilik anlayışıyla sosyal hizmetler sunduklarını belirterek, Talas'ta gerçekleştirdikleri hizmetlerin halkın taktiriyle karşılandığını ifade etti.

Başkan Yıldırım, “Birçok hizmetleri sizlerle paylaştık. Doğumdan ölüme kadar belediye hizmetlerini aksatmadan sunmak için gayretli bir şekilde çalıştık. Biz belediyeciliği halkın yaşamını kolaylaştırmak olarak anladığımız için israf etmeden doğru bir şekilde kaynaklarımızı kullandık. Biz ihtiyaçlarımızı doğru bir şekilde tespit ederek hizmetlerimizi halkımızı yansıttık. Göreve geldiğimizde ilçemizin en büyük ihtiyacı olan ulaşım ve doğalgaz hizmetini halkımıza en kısa sürede sağladık. Yaptığımız kaldırım ve yol imaj çalışmaları ilçemize estetik bir görünüm kazandırdı. Bugün Ali Saib Paşa Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin 1. etabını tamamladık. Kiçiköy Ali Saib Paşa caddesinin altında çıkardığımız yeraltı şehrinin temizlik çalışmaları da başladı. İlçemize 2. yer altı şehrini kazandırdık. Bu kıymetli yeraltı şehirlerini insanların kullanımına sunmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ali Dağı'nın eteklerindeki su sarnıçlı yeraltı şehrinin aydınlatma çalışmalarını tamamladık ve yakında hizmete açacağız. Talas'ı modern bir şehir olarak algıladık. Modern belediyeciliğin gereği olarak hizmetlerimizi size sunduk. Bu meydanın ve belediyenin parasal değeri 1 milyon TL'yi bulmadı. 5 yıl önce borçsuz diye devraldığımız ancak 7 milyon 100 bin TL borç ödedik. Halkın malını hizmet olarak sunduk. Bütün bunlar insanımızın gönlünde sevgi oluşturdu” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise ana hedeflerinin hizmet olduğunu belirterek, “Çok şükür bütün sözlerimiz fazlasıyla yapıyoruz. Gecekondu önleme bölgesi, arıtma tesisi, 10 milyon metrekare yeşil alan yaptık. Alt geçitler üst geçitler yaptık. 8 Martta Fenerbahçe maçıyla stadyumumuzun açılışını yapacağız. Erciyes projemizi hayata geçiriyoruz. Talas ile ilgili uyumlu çalışmamız devam ediyor. Biz sizlerin duanızın, gülümsemenize talibiz. Bizlerden o gülümsemenizi eksik etmeyin bizlerde sizlerden hizmeti eksik etmeyelim” diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, tüm hizmet edenlere şükranlar sunduğunu belirterek, Kayseri ve Talas belediye başkanlarından hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Talas Belediye Hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Protokol, davetliler ve vatandaşlar modern belediye binasını gezdi.

14 Şubat Sevgililer günü sebebiyle yeni hizmete giren nikah salonunda 4 çiftin nikahları yapıldı. Ezgi Çökük ve İbrahim Düzgün'ün nikahını Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki kıyarken, Hülya Malkoç-Murat Atay, Gülyeter Türkmen- Ertan Köroğlu, Asiye Acar- Ramazan Gezer çiftlerinin nikahlarını Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım kıydı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 10:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?