3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Talas Belediyesi Beypazarı'nda

Kayseri'nin Talas Belediyesi, sosyal ve kültürel programları çerçevesinde düzenlediği etkinlikler kapsamında çeşitli geziler organize ediyor. Kültür gezileri kapsamında Çanakkale, Karadeniz, Konya- Mevlana, Ankara-Beypazarı ve Ürgüp-Göreme gibi yerler tanıtılıyor.

Talas Belediyesi kültür programları kapsamında ilçede yaşayanları guruplar halinde Çanakkale, Karadeniz, Konya-Mevlana, Ürgüp-Göreme ve Ankara-Beypazarı gibi ilgi duyulan mekanlara götüreceği belirtildi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, meclis üyeleri, personel, mahalle muhtarları ve esnaflardan oluşan bir grupla Ankara'nın Beypazarı ilçesine kültürel amaçlı bir gezi düzenlenerek burada gerçekleştirilen turizm faaliyetlerini incelendiğini kaydetti.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, gezinin amacının turizmle ön plana çıkan yerleri ilçe halkına tanıtarak örnek almalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Başkan Yıldırım, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Talas'ın tarihi değerlerini korumak ve turizme kazandırmak için çaba sarf ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ve hala devam eden tarihi alandaki restorasyon çalışmalarında halkımızın da turizm faaliyetlerinde sorumluluk almalarını istedik. Talas, kültür ve tabiat varlıklarıyla bir bütün halinde bir marka. İlçemizin geleceği, tabiat ve kültür varlıklarımızı en iyi şekilde sergileyerek turizme açılmamızla mümkün olacak. Kentsel kalkınmamız, tarihi dokumuzun ayağa kalması ve dolayısıyla turizmle olacaktır. Bu amaçla esnaflarımız, mahalle muhtarlarımız ve personelimizden oluşan bir heyetle çevremizdeki turizm değeri taşıyan mekanları gezerek fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu sayede elimizde bulunan tarihi ve kültürel zenginlikleri daha iyi etüt etme imkanı bulmaktayız. Ben inanıyorum ki bu gezilerimiz ilçemizin tarihi alanlarda yapılması düşünülen turizm faaliyetleri açısından çok faydalı olmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 16:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?