8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Talas kent konseyi toplandı

TALAS KENT KONSEYİ TOPLANDI

Talas Kent Konseyi, İlçe Kaymakamı Salih Bıçak başkanlığında toplandı. Toplantıda, Talas'ın turizmden daha fazla pay alabilmesi için bilgi paylaşımında bulunuldu.

Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Toplantının açılışında Talas'ın kültürel varlıklarını anlatan kısa film izlendi. Burada konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, göreve geldikleri günden bu yana tabiat ve kültür varlıkları ile tarihi doku zengini Talas'ın turizmden hak ettiği payı alması için çalıştıklarını belirterek, hedeflerini açıkladı. Yıldırım, Ali Dağı'nda her 6 yıldır düzenlenen uluslararası yamaç paraşütü ve yelkenkanat şampiyonalarıyla Talas'ın dünya markası haline geldiğini söyledi. Bunların yanı sıra Ali Saib Paşa Caddesi'ndeki sokak sağlıklaştırma projesinin yıl içinde tamamlanarak turizme açılacağını belirten Yıldırım, Ali Dağı'ndaki sarnıçlı yer altı şehrinden sonra Kiçiköy'deki yer altı şehrinin günışığına çıkmasında sona yaklaşıldığını kaydetti.

Yıldırım, “Bizler gök kubbede hoş bir seda bırakmak için çalışıyoruz. Gelecek nesillere neler bırakabiliriz bunlar sorgulanmalı. İki günümüzün birbirine eşit olmaması için sorgulamalıyız. Şehrimizi ve ülkemizin tanıtımında neler yaptığımızı önemsemeliyiz. Bir düşünür 'önceden ülkeler kılıçlarla, atlarla fethediliyordu ama şimdi markalarla fethediliyor' diyor. İlçemizin kalkınması konusunda yapılacak işlere bakıldığında turizm öne çıkıyor. Bizim sanayi ve tarımımız yok, buna çok üzülmeyelim. Talas'tan alıp Kuruköprü'nün su köprüsüne, Çömlekçi'ye kadar turizm değerlerini araştırmamız gerek. Buradan ulaştığımız sonuç: bizim çok önemli tabiat ve kültür varlığı zenginliğimiz var. Şu anda dünyadaki geçerli en önemli akçe de bu” dedi.

Talas Kaymakamı Salip Bıçak, ilçedeki görevine başladığında bugüne nüfusun üçte bir oranda artığını söyledi. Bıçak, “Talas'ın nüfusunun bu kadar artacağını tahmin etmiyordum. 2010 yılı nüfusu 100 bine dayandı. Geçen yıl hakikaten nüfus müthiş derecede arttı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, Talas'ın daha gelişmesi adına görüşlerini anlattıktan sonra toplantı sona erdi.

TALAS KENT KONSEYİ TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 15:32:03
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 15:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?