5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Talas kışa hazırlanıyor

TALAS İLÇESİNDE KIŞ HAZIRLIĞI

Kayseri'nin Talas ilçe Belediyesi, yaklaşan kış öncesi park ve bahçelerde bakım, onarım, ekim gibi çalışmalarını tamamlarken diğer taraftan yeni park ve oyun alanları hazırlıyor.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yaptığı açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin kar yağmadan önce kış hazırlıklarını tamamladığını söyledi. Parklara son bahar döneminde 3 bin adet yeni fidan dikildiğini söyleyen Yıldırım, yeni yılda Talas'a daha fazla yeşil alan kazandıracaklarını ifade etti.

Yıldırım, "Parklarımızda modern kent mobilyaları, açık hava spor aletleri ve yeşil doku ile birlikte gerçekleştirdiğimiz hizmetlere her geçen gün yenilerini eklemekteyiz. Yıl sonu itibariyle tüm parklarımızı revize ederek tamir ve bakımlarımızı yaparken diğer taraftan da hava şartlarını iyi değerlendirerek yeni parklarımızın da imalatlarını hızlı bir şekilde sürdürmekteyiz. İmar planımızdaki belirtilen ve ihtiyaç duyulan semtlerimize çocuk oyun alanları ve açık hava spor aletlerimizi yerleştirerek tüm halkımızın hizmetine sunuyoruz. Baharı müjdeleyecek lalelerimizin soğanlarını ise toprakla buluşturduk. Park bahçe ve yol güzergâhlarındaki refüjlere toplam 15 bin adet lale soğanının ekimini gerçekleştirdik. Kış aylarında donma riski yaşanmaması için parklarımızdaki tesisatların ve havuzların sularını boşaltıldı. Ayrıca kar yağışı ve şiddetli rüzgarlara karşı park, bahçe ve yol boylarındaki ağaçların kırılma riskine karşı önlem aldık. Yeni mahallerimizde bulunan parklarda kış hazırlığı çalışmalarımızı da tamamladık. Halkımızın ayağına kadar sunduğumuz modern park hizmetlerimiz ilçemizin yeşil dokusunu daha da canlandırarak katkı sağlamaktadır" dedi.

TALAS İLÇESİNDE KIŞ HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 17:10:02
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 18:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?