4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Talas'a ikinci bahar evi

Kayseri'nin Talas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ikinci bahar evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Talas Belediyesi, Dedeoğlu İkinci Bahar Evi'nin ardından Bahçelievler Mahallesi Zade Cami yanında ikinci bahar evini düzenlenen törenle hizmete açtı. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ikinci bahar evlerinin özellikle yaşlı ve emekliler için çok önemli sosyal hizmet sunduğunu belirtti.

Beşincisini hazırladıkları ikinci bahar evini de kısa sürede hizmete sunacaklarını ifade eden Başkan Yıldırım, "Diyanet İşleri Başkanlığı bir genelge ile camilerin etrafına cemaatin oturması ve dinlenmesi için mekanlar yaptırılması gerektiğini belirtmektedir. Bizim 2004 yılında açtığımız ikinci bahar evimiz çok güzel bir hizmet verdiğinden bunu yaygınlaştırdık. Örnek bir proje olarak hazırladığımız bu mekanı, emekli ve yaşlı insanlarımızın kullanımına sunmak için bilgisayar, çay ocakları, kütüphane ve oturma salonu hazırlayarak mahalle insanlarına hediye ediyoruz. İkinci bahar evimizi güle güle kullanın. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Talas İlçe Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ise ikinci bahar evini hizmete sunan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a teşekkür ederek, plaket verdi.
Açılışa katılan vatandaşlara ayrıca aşure ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 21:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?