3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Talas'a yeni kapalı semt pazarı

Kayseri'nin Talas Belediyesi üçüncü kapalı semt pazarı törenle hizmete açtı.

Anayurt bölgesinde yapımı tamamlanan Mevlana Kapalı Semt Pazarı'nın açılışına Talas Kaymakamı Salih Bıçak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Çevrim vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konseri ve Talas Belediye Çocuk meclisinin halk oyunları gösterileri ile başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, “Modern hizmetlerden istifade ettiğimiz şehrimizin özellikle Anayurt bölgesinde 4.5 yıl içersinde çok önemli hizmetleri birlikte paylaştık. Tabi ilk önce Anayurt'un girişini bir hatırlamamız gerekiyor, daha önce tarla patika yollardan geliyorduk, şimdi anayollardan geliyoruz. Bununla birlikte bizim çok önemli park alanlarına ihtiyacımız vardı, kapalı semt pazarı ihtiyacınız vardı, bugün sizin hizmetinizde. Bölgemizin lise ihtiyacı için hem arsasını çözdük hem hayırseverini bulduk. Sağlık ocağı problemimiz kalmadı. Bütün bunları konuştuğumuzda Anayurt olarak bölgesel olarak birçok yerinde aynı hizmetleri almakla beraber burada nispeten coğrafi olarak ayrı duruş vardı. O nedenle bütün bu hizmetleri burada da tek tek verme zarureti vardı. Bunların hepsini sizlere sunmuş olarak karşınızdayız. Belediyeciliği bir cümleyle özetleyecek olursak halkın yaşamını kolaylaştırmak dememiz lazım. Bu kolaylaştırmada her geçen gün daha bir profesyonellikle, daha modernlikle ve çağdaşlıkla yüz yüzeyiz. Bunların hepsine siz Talas halkı layıksınız. İnşallah çok daha iyilerini yapacak bundan emin olabilirsiniz. Şu anda ilçe olarak kapalı semt pazarı ihtiyacımız kalmadı. Çünkü modern alışveriş yerleri, hem alışveriş yapan insanımıza saygıdır hem de esnafımıza değer vermektir. Biz ikisini bir araya getirmeye çalıştık. İnanıyorum ki insanlarımız burada çok sağlıklı, çok ekonomik çok düzenli bir şekilde alışveriş yaparlar. Bundan esnafımız kazanır bundan vatandaşımız istifade eder. Talas'ın gelişmesi ve kalkınması için şöyle bir bakıldığında sanayimiz yok , tarımımızda yok ne yapacağız o zaman. Şu anda dünyanın en önemli tabiat ve kültür varlıkları içerisinde Talas'a mahsus temiz havası yeşil alanları bu zamana kadar bir marka olmalıydı. Biz kimliğimizi bulmak ve turizme açılmak için tarihi dokumuzda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda yaklaşık 2 kilometre mesafede bir Osmanlı Sokağı restorasyon çalışmaları sürdürüyoruz. Bütün amacımız insanlarımızı nasıl kalkındırırız şehrimiz nasıl daha ileri gider bunun derdindeyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Mevlana Kapalı Semt Pazarı'nın kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Açılış sonrası vatandaşlara sütlaç ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 18:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?