4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Talasemi hastalarını üzen gece

Kayseri’de, talasemi hastaları yararına düzenlenen ’Dünya Talasemi Gecesi’ne ilgi gösterilmedi. Bir çok masanın boş olduğu gecede, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki’nin katılması aileleri bir nebze olsun sevindirdi.

Elit Düğün Salonu’nda düzenlenen ’Dünya Talasemi Gecesi’nde, talasemili hastalar bir araya geldi. Geceye, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Vali Yardımcısı Nurettin Güven ile Tevfik Karabalık, Melikgazi Kaymakamı Mesut Demirkol, bazı işadamları ve talasemi hastalarının aileleri katılırken, çoğu masanın boş kalması dikkat çekti.

Gecede dağıtılması düşünülen bir çok plaket ve teşekkür belgesi elde kaldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Kayseri Talasemi Derneği Şube Başkanı Faruk Başdemir, talasemi hastalığı hakkında bilgi verirken, hastaların özellikle SSK ve Bağ-Kur’dan ilaçlarını alma konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve bu sıkıntıları aşmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. Başdemir, Kayseri Valiliği öncülüğünde Evlilik Öncesi Danışma Merkezi’nin yakın bir zamanda kurulacağını belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Talasemi hastalarının dertleri bizim derdimiz, çekilen sıkıntıları biliyorum. Hastalarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah bilim adamları yeni deneylerle ortaya yeni icatlar çıkararak bu hastalar sağlıklarına kavuşurlar. Hastalarına yardımcı olmak için bizlerde üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağız. 2 çocuğumuzun durumları sıkıntılı olduğu için aletleri yokmuş. Biz de belediye olarak bu çocuklarımıza yardımcı olacağız. Bundan sonrada bu tür sıkıntılar yaşayan ailelerimiz bize başvurabilirler. Her zaman onlara yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.
Konuşmaların ardından gece, talasemi hastalığıyla ilgili slayt gösterisi ve çocuklar için hazırlanan eğlencelerle devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 12:25:47
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 19:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?