4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Talasemili çocuklar için eğlence

Kayseri Talasemi Derneği tarafından Kayserili Talasemililer için bir eğlence programı düzenlendi. Gecede Talasemi (Akdeniz Anemisi) hastaları gönüllerince eğlendi.

Dünya Talasemililer günü çerçevesinde Kayseri Talasemi Derneği tarafından Tuana Restaurantta 30 talasemi hastası için akşam yemeği ve eğlence programı düzenlendi.

Gecede bir konuşma yapan Kayseri Talasemililer Derneği Başkanı Nilifer Özden, birlikte olma ve kaynaşma adına bir yemek düzenlediklerini belirterek, “Türkiye'de 4 bin 500 Talasemi hastası bulunurken bunlardan 65 tanesi Kayseri'de yaşamaktadır. Bu hastalık daha çok Akdeniz bölgesinde görülen bir hastalıktır. Türkiye'de yoğun bir göç olayı olduğu için bu hastalık her şehrimizde görülebiliyor” dedi.

Talasemi hastalarının, ailelerinin, akrabalarının Talasemi taşıyıcı testi yaptırmaları gerektiğine dikkat çeken Özden, evlenmeden önce tüm çiftler ve bebek sahibi olmak isteyenlerin bu testi yaptırmaları gerektiğini vurguladı. Talasemi hastalığının normal testlerden görülmediğini ifade eden Özden, “Çok özel bir test ile bu hastalık tespit edilebilir. Tedavisi oldukça zor ve pahalı bir hastalıktır. Talasemi hastası düzenli tedavi gördüğü sürece normal insanlardan farkı yoktur. Her insanın yaşaması için gereken ne varsa, talasemi hastalarının bunların yanı sıra kana, ilaca, sevgiye ve psikolojik eğitime ihtiyacı var. Kendini iyi yetiştirmiş bilinçli bir hasta olmasının yanında, ailesi ve çevresinin de bilinçli olması gerekir. Talasemi hastalarının düzenli bir tedaviye ihtiyacı var” dedi.

Konuşmaların ardından müzik eşliğinde dans edip halaylar çeken talasemi hastaları ve yakınları, hep birlikte pasta kesip, gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 10:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?