5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Talaslı çocuklardan Filistin'e destek

Kayseri'nin Talas Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri Gazze'de yaşanan insanlık dışı olaylar nedeniyle tüm dünyanın gelecek nesilleri olacak çocukların katledilmemesini istedi.

Talas Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri, bir basın açıklaması yaparak İsrail'in Filistin'de insanlık dışı başlattığı kara harekatının sona erdirilmesini istedi.

Çocuk Meclisi Basın Sözcüsü Mustafa Kemal Ertuğrul, Türk çocukları olarak Filistin'deki kardeşlerinin acısını yürekten paylaştıklarını tüm dünyaya ve Filistin halkına duyurmak istediklerini belirtti.

Ertuğrul, "Biz bütün çocukları temsilen tek bir yürek olarak en kısa zamanda bu zulmün, bu acının bitirilmesini takip ediyoruz. Buradan vicdan sahibi bütün insanlara sesleniyoruz. Lütfen yaşanan bu insanlık dramına müsaade etmeyiniz. Şunu bilmelisiniz ki, orada bu vahşetin pençesinde yaşamaya çalışanlar sizlerin çocukları da olabilirdi. Büyüklerin hırsları ve öfkeleri yüzünden minicik bedenlerin çektiği acılar bitsin. Bitsin ki uzun zamandır ayaklar altına alınan insanlık yine değer kazansın, yine baş tacı olsun. Türk çocukları olarak bütün Filistinli kardeşlerimize kucak açıyoruz. Ve İsrailli yetkililere sesleniyoruz; onların ülkemize gelmelerine müsaade edin, biz kardeşlerimizin her türlü ihtiyaçları ile ilgilenmeye, onları bağrımıza basmaya hazırız. Uygun ortamda insanoğlunun diyaloguyla çözemeyeceği problem olmadığına inanıyoruz. Yeter ki insanlar çözüme yürekten inansınlar. İsrail devlet büyüklerine sesleniyoruz, bir kez olsun o küçücük masum bedenlerin üzerine attığınız tonlarca bombanın yerine helikopterlerden, uçaklardan çiçekler, çikolatalar atmayı deneyiniz. Sorunları çözmek adına mazlum insanların gönüllerini kazanmaya çalışınız. Aksi takdirde siz çok güçlü de olsanız arkanızda güçlü devletler de olsa zaman ve insanlık bir gün mutlaka size hesap soracaktır. O gün yaşanan pişmanlıklar hiç kimseye fayda vermeyecektir. Bizler Talas Belediyesi Çocuk Meclisi olarak başlattığımız bu uyanış ve tepkilerin tüm dünya çocuklarına örnek olmasını diliyor, tüm kardeşlerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 20:56:34
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 20:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?