7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Talaslı kadınlar şehitlikte

TALASLI KADINLAR ŞEHİTLİKTE

Talas Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Rezan Aktaş ve üyeleri, Şehitler Haftası nedeniyle Talas’ta ikamet eden annelerle birlikte şehitleri ziyaret etti. Kadınlar şehitlerin ruhlarına Fatiha okurken, kabirlerine de kırmızı karanfil bıraktı.

Kartal Şehitliği’ne gelen Kadın Meclisi üyeleri ve şehit anneleri, önce şehitlik anıtına çelenk koyarak saygı duruşundu bulundu. Ardından şehit kabirlerine geçen kadınlar, Yasin-i Şerif’in okunmasından sonra şehitlerin ruhlarına Fatiha okudu.

Mezarlara kırmızı karanfillerin konulmasının ardından konuşan Talas Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Rezan Aktaş, şehitliğin mertebesi en yüksek makamlardan biri olduğunu söyledi. Başkan Aktaş, “Bugün en kıymetlilerimizin anneleriyle beraber dua etmek için şehitliğe geldik. Şehit, Allah rızası için vatan ve millet uğruna canını severek veren kişilerdir. Peygamber efendimizden sonra en üstün mertebedeler. Hem şehitlerimizi anmak, hem de analarımızın gönüllerini anmak istedik” dedi.

2006 yılında Bingöl’de şehit düşen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kazım Faydacı’nın Talas’ta oturan annesi Meryem Faydacı, acısının ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek, gözyaşları içinde şunları söyledi:

“Acımız hala büyük. Şehidimin oğlu ve annesi var. Şehidimin acısı daha tazeyken 3,5 ay sonra diğer oğlumu trafik kazasında kaybettim. Allah razı olsun herkesten, bizle ilgilendiler. Allah milletimize sağlık versin, devletimizi baki etsin.”

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, şehitlerimizi rahmetle andıklarını ifade ederek, ailelerinin acılarını her zaman paylaştığını söyledi. Başkan Yıldırım, “Şehit ailelerimizin her zaman, her fırsatta yanlarındayız. Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimiz için Cenabı Allah’tan rahmet dilerken, geride kalanlara şefaatçi olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

TALASLI KADINLAR ŞEHİTLİKTE
TALASLI KADINLAR ŞEHİTLİKTE
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 16:36:05
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 09:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?