4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Talaslılar Ramazan'da da kan verdi

Kayseri Erciyes Üniversitesi (EÜ) Kan Merkezi tarafından başlatılan kan bağışı kampanyası kapsamında Talas ilçesinde 50 ünite kan toplandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Talas ilçesinde düzenlenen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde, EÜ Kan Merkezi görevlileri de kan bağışı kampanyası hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Açıklamalarda bulunan EÜ Kan Merkezi yetkilisi Doç. Dr. Bülent Eser, bilgilendirmeden sonra bağışta bulunmak isteyenlere gerekli formu doldurarak tansiyon, nabız, ateş gibi konularda muayenelerini yaptıklarını söyledi. EÜ Kan Merkezi doktorları tarafından muayeneleri değerlendirilen vatandaşların daha sonra açılan kan alma yataklarına geçerek kan bağışında bulunduklarını kaydeden Doç. Dr. Bülent Eser, “Üniversitemizde kan ihtiyacı olan ve şehir dışından gelmiş kimsesi olmayan, özelliklede sürekli kan kullanan onkoloji hastaları için gönüllü kan bağışı kampanyası başlattık. Ramazanda azalan bağışlar nedeniyle kan ihtiyacımız arttı. Belediyenin Ramazan etkinliği kapsamında Talas Belediyesi Kadın Kültür Merkezi'nde açtığımız stantta 2,5 saat içerisinde 50 ünite kan topladık. Kan bağışında bulunanlara meyve suyu ve kek ikramında bulunarak belediye ile birlikte bu kişilere çeşitli hediyeler de verdik. Devam eden kampanyamıza herkesi davet ediyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 11:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?