4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Talas'ta bayram hazırlıkları tamam

Kayseri'nin Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Kurban Bayramı öncesi kurban satış ve kesim yerlerini tespit ettiklerini belirterek, huzurlu bir bayram için tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade etti.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların alışverişlerini yapabilmeleri için mahallelerde kurban kesim yeri hazırladıklarını söyledi.

Başkan Yıldırım, “Talas da sadece Yenidoğan Mahallesi Kayabağlar Caddesi Işık Evler Kavşağı yanındaki arazi üzerinde canlı hayvan satış merkezi hazırladık. Sadece Yenidoğan Mahallemizde bulunan canlı hayvan pazarını ekiplerimiz sürekli denetim altında tutacaklar. İlçemizde kurbanlıkların Yenidoğan, Cemilbaba ve Mevlana semt pazarlarında sağlıklı ortamlarda kesilmesini öneriyoruz. Halkımızdan belirlenen kurban satış ve kesimleri dışına çıkmamalarını, kurban atıklarını çevreye rastgele atmamalarını ve kirliliğe neden olmamalarını istiyoruz. Açık alanlarda halkımızın et çekimi yapmamalarını ve kötü görüntü sergilememelerini rica ediyoruz. Halkımızın dini vecibelerini yerine getirirken çevreye karşı daha duyarlı davranacaklarına inanıyorum. Hazırlattığımız 250'şer kiloluk poşet torbaları kurban kesim yerlerinde vatandaşlarımıza dağıtarak, atıkları düzenli bir şekilde toplayacağız. Bayram boyunca ilgili birimlerimiz mesai yapacak. Halkımızın her türlü istek ve şikayetlerini 153 Beyaz Masa ve 4370055 telefon numarası ile bize bildirmelerini ve sorunsuz bir Kurban Bayramı geçirmelerini diliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 15:19:02
Güncelleme :1 Aralık 2008 Pazartesi 15:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?