3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Talas'ta bulvar yenileniyor

Kayseri'nin Talas Belediyesi, ilçenin girişi ve en önemli ana caddelerinden olan Atatürk Bulvarı'nda düzenleme çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Bulvar üzerindeki traverten kaldırımlar sökülerek yenilenirken altyapı çalışmaları da beraberinde yapılıyor.

Talas Belediyesi'nin Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirdiği düzenleme çalışmalarında daha önceden kaldırımlara döşenen traverten taşlar sökülürken, elektrik, telefon, su ve kanal gibi altyapı hizmetleri de düzenli bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Bu hizmetler gerçekleştirilirken ilçenin estetik görüntüsü açısından elektrik ve telefon direkleri kaldırılarak yeraltına alınıyor. Tüm altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla ilçenin imaj görüntüsünün Atatürk Bulvarı'nda kazandırılacağını belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, çalışmalarla ilgili inceleme yaparak bilgiler aldı.

Başkan Yıldırım, “Caddelerde, sokaklarda, kaldırımlarda ve yeşil alanlarda bu tarz çalışmalar görüntü itibariyle belki hoş olmayabilir ama, şehir adına da çok önemli bir çalışmadır. Biz geçtiğimiz yıl ve bir önceki yıl özellikle Atatürk Bulvarı'ndaki görüntü kirliliğine son vermek için gerek bizim çalışmalarımız gerekse diğer kurumların çalışmalarında bir süreç başlamıştı. Bugünde Atatürk Bulvarı'ndaki bütün elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışması başlatılmıştır. Rüzgarın çok yoğun yaşandığı bir ilçede elektrik hatlarının açıkta olması ayrı bir sıkıntı ve risktir. Diğer taraftan da görüntü olarak hoş değildi. Elektrik şirketimiz ihalesini yaparak çalışmalara başladı. Bu anlamda gerçekleştirdiği hizmetler için elektrik şirketimize teşekkür ediyoruz. Çünkü şehrimizin güzelleşmesi el birliği ile oluyor. İnşallah kısa sürede tamamlayarak şehrimize ayrı bir güzellik daha katmış oluruz. Talas'ın girişini geçmişten şöyle bir hatırlayacak olursak bugünkü görüntü ne kadar güzelse, bundan sonraki çevrelerdeki görüntü aynı şekilde olacak. Altyapıdaki yapılan çalışmalar belediyelerin asli görevi olmasına rağmen çok dikkate gelen hizmetler değil. Ancak bu hizmetler kullanıldığında ve istifade edildiğinde kıymeti anlaşılıyor. Tarihi dokuda da aynı çalışmaları gerçekleştiriyoruz, Çok şükür Talas bir şantiye görünümünde, çok kaliteli hizmetleri halkımıza sunmaya çalışıyoruz. Bu gerçekleştirdiğimiz altyapı hizmetlerini biran önce tamamlayarak kaldırım, yol, üst yapı çalışmalarını tamamlayarak halkımıza modern şehircilik hizmetlerini sunmayı planlıyoruz. Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 16:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?