4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Talas'ta gergin yıkım

Kayseri'nin Talas Belediye Başkanlığı tarafından ruhsatı iptal edilmesine rağmen inşaatı devam eden bir binanın yıkımı sırasında gerginlik yaşandı.

İnşaat firması sahiplerinden biri, kepçenin önüne geçerek yıkım çalışmalarını durdurmak isteyince gözaltına alındı.

Talas ilçesi Mevlana Mahallesi'nde bulunan bir binanın, ruhsat süresi dolduğu gerekçesiyle yıkılmasına karar verildi. 2000 yılında temeli atılan inşaatın 5 yıl içerisinde yapılması gerektiğini belirten Talas Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ketencioğlu, 8 yıldır inşaatta hiçbir çalışmanın olmadığını kaydetti.

Bu gelişmeler üzerine binanın yapımı için gereken ruhsatı iptal ettiklerini ifade eden Ketencioğlu, "Ruhsatı iptal etmemize rağmen, inşaat firması yetkilileri, son 30 gün içerisinde binanın 2 katını inşa etti. Gerekli uyarıları yapmamıza rağmen durum devam etti. Biz de bu kaçak yapının yıkım kararını aldık" dedi.

Yıkım başladıktan bir süre sonra, binanın inşaatını üstelenen firma yetkililerinden H.N. kepçenin önüne geçerek yıkımı durdurmaya çalıştı. Polisler tarafından engellenen H.N. gözaltına alınırken, oğlu C.N. ise duruma tepki gösterdi.
İnşaat firması tarafından dolandırıldıklarını iddia eden kooperatif üyeleri ise bazı evlere 3 tapu verildiğini öne sürdü. İnşaat firması yetkililerini eleştiren kooperatif üyesi Emine Soltani, kendileri gibi birçok kooperatif üyesine haksızlık yapıldığını iddia etti.

Belediye yetkilileri ile tartışan ve yıkım kararının yanlış olduğunu ileri süren C.N., yıkımı protesto etti. Talas Belediyesi Kaçak İnşaat Şefi Bilal Mezgitli ise 8 yıldır devam eden inşaatın yapımı için hiçbir aşamanın katedilmediğini vurguladı. Mezgitli, "Biz firma yetkililerine gerekli uyarıları yaptık. Buna rağmen firma yetkilileri 5 yıllık yapım süresini aştı. Ayrıca temelini mühürlediğimiz binaya 2 kat inşaat yapıldı. Biz de verilen yetkiler çerçevesinde yıkım işlemini gerçekleştirdik" diye konuştu.

Gergin anların yaşandığı yıkımda 2 katlı inşaat, 1 saatlik çalışmanın ardından yıkıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 13:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
musa ekinci IP: 78.164.144.xxx Tarih : 6.08.2008 19:23:23

çok iyi yapmışlar göz altına almakla ve yıkmakla