5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Talas'ta kadınlara özel spor salonu

Kayseri'nin Talas Belediyesi tarafından bayanlar için yapılan spor salonu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gerçekleştirilen açılışa Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Talas Belediyesi Bayan Meclisi Başkanı Rezzan Aktaş, Bayan Kültür Merkezi ile Talas'ta hanımların sosyal hayatının zenginleştiğini belirtti. Aktaş, “4,5 yıl önce hizmete açılan bayan kültür merkezimizin sizlerle olan beraberliğinde birçok faaliyete imza attık. Meslek edindirme ve beceri eğitimleri kurslarımız, gezilerimiz ve sosyal programlarımızla her geçen gün hizmetlerimizi daha da arttırıyoruz. Talas'ta bayanlara yönelik birçok hizmetin ilkini biz Talas Bayan Kültür Merkezi'nde yaptık. Bu imkanları bize sunan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a şükranlarımı sunuyor, bütün bayanlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, hanımlara birçok sosyal ve kültürel alan ile programlarla hizmet ettiklerini ifade etti. Başkan Yıldırım, “5 yıl süredir tüm hizmetlerimizde bayanları düşünerek çalışmalar gerçekleştirdik. Bayan Kültür Merkezi'ni açarak sosyal ve kültürel hizmetler sunmaya çalıştık. Bayan meclisimiz kültür merkezimizde hanımlarımızın ihtiyaç duydukları her türlü hizmeti sunmaya gayret etti. Sürekli meslek edindirme ve beceri eğitimleriyle çeşitli kurslar açıldı. Seminerler, konferanslar ve görsel brifinglerle sosyal alanda hizmet kalitesini yakaladılar. Güzel Talas'ımız da hanımlara yapılan hizmetlerden bazı arkadaşların haberi olmasa gerek ki hizmet noktasında çok farklı sözler sarf ediliyor. İlçemizin aldığı modern hizmetlerden hanımlarımız fazlasıyla yararlanırken, şehir sorumluluğuna talip olanların bu hizmetlerden haberdar olması gerekirdi. Bayanlarımız asla istismar edilecek değil, sevgi duyulacak, hizmet edilecek, güven duyulacak kardeşlerimizdir. Şehir hizmetinde, ideoloji ve yandaş hizmeti olmaz. Bayanlara hizmet etmek kaldırımda, yolda, parkta, kültür merkezlerinde ve belediye meclisinde yer vererek hizmet edilir. Eğer belediye meclisinde temsil ettirmiyorsanız, kusura bakmayın hizmet edemez, hiçbir şey yapamazsınız. Talas'tan bahsederken, lütfen şehrimizi incitecek, aşağılayacak sözler söylemesin. Modern Talas'ın nerden nereye geldiğini görsünler. 5 yıl içerisinde sadece bayanlara değil, çocuklarımıza, gençliğimize, yaşlılarımıza ve üniversite gençliğimize sosyal ve modern hizmetler sunduk. El ele vererek Talas'ı daha ileri taşımak için hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Bayanlar için burada açtığımız spor salonu hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bayan kültür merkezinde verilen kuaförlük ve bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi. Daha sonra bayan spor salonunun açılışı, Başkan Rifat Yıldırım ve bayanlar tarafından gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 18:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?