3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Talas'ta kan bağışı kampanyası

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Kan Merkezi tarafından Talas İlçesinde yürütülen kan bağışı kampanyasına Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım ve Kaymakam Salih Bıçak da katıldı.

EÜ Kan Merkezi tarafından Talas İlçesi, Osmanlı Evi Kültür Evi bahçesinde yürütülen kan bağışı kampanyasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Kan vermek için sıraya giren vatandaşların gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra kan vermesine engel teşkil edecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmadığı takdirde kan vermesine izin veriliyor.

Ayrıca kan grubunu bilmeyenlerin kan grupları mesaj yolu ile cep telefonlarına ulaştırılıyor. Kan bağışı kampanyasına Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ve Kaymakam Salih Bıçak'ta katıldı. Talas Kaymakamı Salih Bıçak burada yaptığı açıklamada, “İnsan vücudunda en önemli sıvı kandır ve verdiğimiz kanların hepsi kullanılmaktadır. Kan eksikliğini sadece kana ihtiyacı olanlar bilir. Yaptığımız bu kampanya inşallah başarıya ulaşır” dedi.

Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım ise, “Kanın önemi ihtiyaç olduğunda anlaşılıyor. Toplum olarak normalde kan ihtiyacını fazla önemsemiyoruz. Sağlıklı olabilmek içinde kan bağışında bulunmamı gerektiği inancındayım. Bir diğer önemli konuda toplumsal duyarlılığı geliştirmek içinde kan vermemiz gerekir. Özellikle kurumlarımızda kan bankası bulunması şehrimiz ve ülkemiz adına önemli bir tedbirdir. Bu noktada bizde bu kampanyaya destek vermek amacı ile buradayız. Bu tür etkinlikler ile toplumda dayanışma ve birbirimize karşı olan sorumluluk bilincimizde artmaktadır. Şehrimiz her konuda olduğu gibi kan bağışı kampanyasında örnek şehirlerden bir tanesidir” dedi.

Kan bağışının ardından Kaymakam Bıçak ve Belediye Başkanı Yıldırım vatandaşlar ile sohbet etti.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 15:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?