3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Talas'ta Yamaç Paraşütü Şampiyonası

Kayseri'de Talas Belediyesi'nin ev sahipliğini yapacağı 8. Türkiye Açık Yamaç Paraşütü Şampiyonası, 7-13 Haziran tarihleri arasında Alidağı mesire alanında yapılacak.

Talas Belediyesi ve Türk Hava Kurumu ile ortaklaşa düzenlenen Türkiye Açık Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nın 8.'si Türkiye'nin önemli yamaç paraşütü merkezlerinden biri olan Alidağı'nda gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili Alidağı mesira alanında bir basın toplantısı düzenleyen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Kayseri'nin ve Talas'ın tanıtımı açısında yamaç paraşütü organizasyonlarının önemli olduğuna değinerek, 2004 yılından bu yana Talas'ın birçok etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Yamaç paraşütü şampiyonasının Kayseri için önemli olduğunu da ifade eden Yıldırım, “Geçen senede e sahipliği yaptığımız Türkiye Şampiyonası'na bu seneki organizasyonluğunu üstlendik. Etkinliği en iyi şekilde yapacağız. Tüm gençlerin bu spora ilgi göstermesi için çalışacağız. Yapılan yamaç şampiyonaları, Alidağı'nın ününü yurt dışına yayıyor” dedi.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından söz alan Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Kısım Şefi Hakan Cici, Kayseri'nin Mesafeli Yamaç Paraşütü Şampiyonaları'na daha uygun olduğunu belirterek, 7-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonaya Kayserili vatandaşları davet etti.

Cici'nin açıklamasının ardından Yamaç Paraşütü Eğitmeni Adem Hasgül ise şampiyona hakkında bilgiler verdi. Şampiyonaya 80 paraşütçünün katılacağını ve 10 sporcunun Rusya ve Bulgaristan ağırlıklı olmak üzere yurt dışından geleceğini belirten Hasgül, şampiyonayı izlemek isteyen vatandaşlar için Talas Belediyesi tarafından Anayurt ve Osmanlı Evi önünden her yarım saatte bir araç kaldıracağını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 15:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?