5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Talas'ta Yamaç Paraşütü Şampiyonası

Kayseri'nin Talas ilçesindeki Ali Dağı'nda düzenlenen Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası başladı.

Ali Dağı'nın zirvesinde şampiyona için düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada bir konuşma yapan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Ali Dağı'nın 2004 yılından beri ulusal ve uluslararası yamaç paraşütü ve yelken kanat yarışmalarına ev sahipliğini yaptığını söyledi.

Türkiye'de yamaç paraşütü ve yelken kanat sporu için uygun yerler arasında Ali Dağı'nın ilk sıralarda yer aldığını ifade eden Yıldırım, açtıkları kurslarda 150'ye yakın sporcu yetiştirdiklerini, bu sporculardan bazılarının Kayseri'yi ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil edecek düzeyde olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan Vali Mevlüt Bilici, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sadık Yakut, Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve diğer protokol üyeleri uçuş noktasına geldi.

Burada Vali Bilici'nin 'pencere açık' komutuyla birlikte şampiyonaya katılan sporculardan sadece bazıları ilk etapta uçabildi. Bin 800 rakımlı Ali Dağı'nın zirvesinde bir süre bekleyen sporcular, hava şartlarının düzelmesiyle yeniden uçuşa geçtiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 18:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?