4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Tam Kayserili işi' haberine tepki!

Sivil toplum kuruluşlarının ortak sağduyu çağrısında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun açıklamaları ile ilgili Vatan gazetesi yazarı Mehmet Tezkan imzalı "Tam Kayserili işi" başlıklı habere, Kayseri'den tepki geldi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu'nda bir araya gelen 8 Kayserili sivil toplum örgütü temsilcisi, Vatan gazetesinde yayınlanan "Tam Kayserili işi" başlıklı haber ile ilgili ortak bir basın açıklaması yaptı. Kayseri'yi küçük düşürücü haber yazdığını söyledikleri Mehmet Tezkan'a tazminat davası açacaklarını belirten KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, Kayseri'ye yapılan bu yakıştırmayı kınadıklarını söyledi.

Kayseri'nin Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olduğunu kaydeden Kilci,
"Kayseri uyanıklığı tabiriyle, Kayserili'ye 'bedavacı' mı demek istiyorsunuz? Kayserili'ye 'emek sarf etmeden nimet bekleyen insanlar' mı demek istiyorsunuz? Kayserili için çalışmak bir ibadettir. Bunlar Kayserili için temel prensip olduğundan Kayseri Türkiye'de girişimciliğin ve yatırımcılığın sembolüdür. Yayınlanan bildirinin adresi tüm Türkiye'dir. Olaylara daha farklı bir gözle, mümkünse karşımızdakinin gözüyle bakabilmek ve böylece diyalog ortamının oluşmasına katkı sağlayabilmek asıl erdemdir. Vatan gazetesi yazarı Mehmet Tezkan'a yaptığı haber sebebiyle sivil toplum örgütü temsilcileri olarak tazminat davası açacağız. Yazarın yaptığı bu açıklamaları aynen kendisine iade ediyoruz" dedi.

Kilci'nin açıklamasının ardından söz alan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 7 sivil toplum örgütü temsilcisinin yaptığı açıklamaları üstü kapalı bir şekilde ima etmenin ve kamuoyuna lanse etmenin doğru bir davranış olmadığını dile getirdi.

Boydak'ın açıklamalarından sonra konuşma yapan Kamu-Sen Kayseri Şube Başkanı Ali Benli ise Kayserili'ye 'uyanık' deyip alay etmenin yakışık almadığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 15:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?