5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tanburacı'dan Özhaseki'ye övgü

Spor yazarlarından Osman Tanburacı, bugünkü köşesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yaptırdığı stada hayran kaldığını ve dayanamayıp alnından öptüğünü yazdı.

'Helal Sana Özhaseki' başlığıyla çıkan ve 'Stadı görünce dayanamadım Kayseri Belediye Başkanı'nı alnından öptüm' üst başlığıyla desteklenen köşe yazısında Başkan Özhaseki'ye övgüler dizen Tanburacı, böyle bir stadı hiçbir yerde görmediğini ifade etti.

Tanburacı, "Ben o stadın ana rahmine düştüğü günü hatırlıyorum. Temel atma günü oradaydım. Üç gün önce de yine bitime yakın Kayseri Kadir Has Stadı'nda ürperdim. Değil soğuktan vallahi, böyle bir stadı hiçbir yerde görmediğimden tüylerim diken diken oldu, çok duygulandım, dokunsan ağlayacak hale geldim. Sarıldım Başkan'a alnından öptüm, 'Helal olsun sana Mehmet Özhaseki' dedim. Yemin kaseme gerek yok. Böyle bir stat Türkiye'de hiçbir yerde yok! Saraçoğlu falan çırak kalır yanında. Kayseri stadı gelin gibi salınıyordu karlar altında. Ya bir de kar kalksa karanlık bassa, gerdanlık gibi parıldayacak stat, pilonlar altında. Hayran oldum, alkış tuttum, Kayseri'yi takdir ettim. İnşallah şampiyon olursunuz burada, Avrupa maçları oynarsınız dedim" şeklinde yazdı.

Yazısının son bölümünde de Kayseri'deki örnek şehircilik hizmetlerine değinen yazar Tanburacı, Başkan Özhaseki'yi modern Mimar Sinan'a benzeterek, "Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile şehri geziyoruz, ne yana baksam ihtişamlı bir yapı görüyorum. İşin garibi ben Kayseri'yi neredeyse Mimar Sinan'dan beri tanıyorum. Malum Mimar Sinan da Kayserili ama Başkan Özhaseki Koca Sinan'ı bile geçti. Abad olmuş Kayseri. Kültür merkezi, turizm binası, tarihi kale restorasyonu, Avrupai bir stat, alt geçitler, metro derken şimdi bir de kapalı mekan basketbol sahası ve de içinde kongre salonları gördüm. Resmen kıskandım. Kayseri örnek şehir. Mehmet Özhaseki de modern Mimar Sinan. Tebrikler Başkan" şeklinde yazınını tamamlıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 16:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
memet emre IP: 78.43.171.xxx Tarih : 3.01.2009 20:45:57

kayseri"miz gercekten cok degisti.Büyüksehirbelediyemiz gercekten süper calisiyor,helal olsun degerli baskanimiza ve ekibine...Basarilar,"DUMAK YOK HIZMETE DEVAM"...