3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Tantan, Kayseri'de...

 Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda Tantan, hükümetin yanlış icraatlarını eleştirirken, Türkiye'nin ekonomik, siyasal ve kültürel bakımdan dışa bağımlılığa itildiğini ve bunun halkın yoksulluk ve fakirliğe olan bağımlılığını daha çok artırdığını kaydetti.


Ekonomide yıllarca uygulanan yanlış politikaları mevcut hükümetin de devam ettirdiğini belirten Tantan, "Bugün gelinen noktada ise, ekonomisi dışa bağımlı sayılı ülkeler arasına girdik. Türkiye'nin iç ve dış borcu oldukça büyüktür. Türkiye toplam 300 milyar dolar olan borcun faizini bile zor ödemektedir. İnsanlarımız fakirlik ve yoksulluğa teslim edilmiş, siyasi kurumlar işlerini yapmamaktadır. Türk halkının bağımsızlığı ve egemenliği bir tarafa itilmiş, ABD'den icazet alınmazsa bir şey yapılmaz anlayışı ülkeye hakimdir. Bir kısım çıkarlar uğruna da ülkenin bazı kimliklerinden de tavizler verilmektedir. Yapılmak istenen, Türk milletinden kaçırılmak istenen nedir? Türk kimliği ve tarih kimliğinin boşaltılması, hatta yok edilmeye çalışılmasıdır. Türkiye'nin iç ve dış güvenliğinin içinin boşaltılmasıdır. ABD'nin dayattığı kimliği biz asla kabul edemeyiz" şeklinde konuştu.


Göreve gelmeden önce IMF'yi dışlayan hükümetin, şimdi IMF'nin emrinde olduğunu ifade eden Tantan, "Türkiye kendisini dışa bağımlılıktan kurtaracak projeleri kendisi üretmelidir. Türkiye'nin iç ve dış borçlarını ödeyecek politikalar halkla birlikte belirlenmeli. Bu konuda halktan destek istenmelidir. Halkı aldatmakla, sahte gündemlerle, halkı gerçeklerden uzaklaştırmaya çalışmakla bir yere varamazsınız. Biz Yurt Partisi olarak düzenlediğimiz Türkiye gezisinde vardığımız her ilde, halka bunu anlatmak ve yapılan yanlışlar konusunda halkı bilgilendirmeye amaçlıyoruz. Biz umutsuzluğun umuda, güvensizliğin güvene çevrilmesi için il il geziyoruz. İnşallah bunda başarılı oluruz" dedi.


Konuşmasında Türkiye'de aydın kesimleri de eleştiren Tantan, Türkiye'de aydınların asli görevleri olan halkı aydınlatma işini yapmadıklarını, onların da yanlışlara seyirci kaldığını sözlerine ekledi.

iha-kayseri
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2004 Perşembe 13:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?