5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Taraftarlar derneğinden TFF'ye kınama

Kayseri Grup 38 Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Yaldızlı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Kayseri ve Bursa taraftarları arasında ayrım yaptığını ileri sürerek, kınadıklarını belirtti.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Hasan Yaldızlı, TFF'nin yapmış olduğu farklı uygulamayla kendi kendini tekzip ettiğini söyleyerek, Türkiye-Estonya maçına parayla bilet bulamadıklarından dolayı TFF Milli Takımlar Yetkilisi Levent Kızıl'dan yardım talebinde bulunduklarını hatırlattı. Yaldızlı, "Levent Kızıl, muhatabın Kayserispor Kulübü ve başkanı olduğunu söyleyerek, Recep Mamur'u protestodan vazgeçme ve özür dileme karşılığında sadece paramızla 20 adet bilet konusunda yardımcı olabileceğini bildirmişti.

Protesto amaçlı gönderdiğimiz mesajı tehdit olarak algılayarak bizi savcılığa şikayet etmişti. Kayseri'ye gelen Estonya Büyükelçisi dahil tüm Estonyalıları evlerimizde misafir edip Türkiye'nin tanıtımına yaptığımız katkıyı göz ardı eden, bir kuru teşekkürü çok gören Levent Kızıl, Bursa'da hemşerilerini neyin karşılığında ödüllendirmiştir? Dün Bursa'da oynanan Türkiye-Ermenistan maçında canlı yayında televizyon ekranlarından konuşan Bursaspor Taraftarlar Derneği yetkilileri kendilerine TFF tarafından 6 bin adet maç bileti verildiğini ve dernekten 7 kişinin Bosna'da oynanan Bosna Hersek-Türkiye maçına götürüldüğünü defalarca söylemişlerdir. Kayseri'de bize karşı yapmış oldukları açıklamalara çok ters uygulamayı Bursa'da gerçekleştiren TFF'yi kınıyor ve istifaya davet ediyoruz" dedi.

TFF yetkilisi Levent Kızıl, taraftar derneklerinin bilet istemesinin Türk futbolunun ''kanayan yarası'' olduğunu vurgulayarak, şunları söylemişti: ''Bize gelen bilet talebini Kayserispor'a yönlendirdik. Sponsorluk anlaşmaları gereği Kayserispor'a bilet verdiğimizi, oradan alabileceklerini söyledik. Ancak, dernekten bir arkadaş cep telefonuma mesaj göndererek, beni üstü kapalı tehdit etti. Bu durumu valimize ve emniyet müdürümüze bildirdim. Kayseri kamuoyunu, Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor'u bu durumlara karşı mücadelesinde yalnız bırakmamaya çağırıyorum. Milli maçlarla ilgili çok güzel bir ortam oluştu. Bunun gölgelenmemesi gerekir.''

Kulüplerin, bedava bilet isteyen taraftarlarla mücadele ettiğini ve herkesin bu konuda destek olması gerektiğini vurgulayan Kızıl, kendisine gelen mesajla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını da belirtmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 14:16:04
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 17:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?