5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tarihe Yolculuk başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu 'Tarihe Yolculuk' turları başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ücretsiz kültür turları katılımcıları tarihin derinlerine götürüyor. Uzman rehberler eşliğinde Kültepe, Kaniş-Karum bölgesine yapılan turlar sayesinde vatandaşlar sahip olduğumuz kültürel değerleri yakından tanıma fırsatı bulurken, gezi yapılan bölgelerdeki sosyal hayatı anlatan Büyükşehir Belediye Tiyatrosu öğrencilerinin sergilediği oyunlar eşliğinde tarihi yaşarken öğrenme ve öğrenirken de eğlenme fırsatı elde ediyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, "Sahip olduğumuz kültürel mirası tüm halkımızın yakından görmesi için bu turları düzenliyoruz. Ücretsiz ikramlar, gezi alanında sergilediğimiz tiyatro sunumları ve skeçler ile gezileri daha eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Turlara katılan vatandaşlar ise, Kültepe ve Kaniş-Karum bölgesini daha önce duyduklarını ve çeşitli nedenlerle gelip gezme fırsatı bulamadıklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi bu alanda önemli bir boşluğu dolduruyor. Turların ücretsiz olması, buraları görmek isteyen ancak bütçe ayırıp gelemeyen vatandaşlar için de büyük fırsat sunuyor" şeklinde konuştular.

Temmuz ayı sonuna kadar her cumartesi düzenlenecek turlarlara katılmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşların, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın 207 16 25 ve 207 16 26 numaralı telefonlarını arayarak rezervasyon yaptırmaları gerektiği belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 15:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?