29
Nisan
2024
Pazertesi
KAYSERİ

Tarihe yolculuk başlıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde 'Tarihe Yolculuk' adı altında başlatılan Kültepe Kaniş-Karum Kültür Turları 22 Haziran Cumartesi günü başlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediye olarak çok önemli ve farklı bir kültürel etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Uygarlıklar kavşağı üzerinde yer alan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kayseri'nin en önemli tarihi merkezlerinden birisi de Kültepe'dir. Biz halkımızın bu önemli bölgeyi bilmesi ve görüp gezmesi için 6 yıldır ücretsiz turlar düzenliyoruz. Anadolu insanının yazı ile tanıştığı ilk merkez olan ve geçmişi günümüzden binlerce yıl öncesine dayanan Kültepe'ye düzenlenecek kültür turları bu yıl 22 Haziran Cumartesi günü başlıyor. 'Tarihe Yolculuk' adı altında ücretsiz olarak her cumartesi düzenlenecek etkinlik, dört bin yıl öncesini anlatan tiyatro gösterileri, sunumlar, geziler ve ikramlarla eğlenceli hale getiriliyor. Böylece Kültepe'nin daha geniş kitlelere tanıtımını sağlamış olacağız. Dört yıldır bu bölgeye düzenlediğimiz ve yerli yabancı birçok insanın ilgisini çeken kültür turumuzun gördüğü ilgi bizleri fazlasıyla memnun etmektedir." dedi.

Programa katılmak ve daha geniş bilgi almak isteyenler Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın 232 20 40 numaralı telefonunu arayabilecek ve rezervasyonlarını bu şekilde yaptırabilecekler.

CHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2013 Çarşamba 14:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?