30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Tarihi bina başkanlık binası oldu

Ağırnas Belediye Başkanı Mehmet Osmanbaşoğlu, 1911 yılında yapılan, ittiak ve terakki mektebi olarak kullanılan tarihi binayı başkanlık makamı yaptıklarını söyledi. 

Yaklaşık 15 yıldır binanın kütüphane olarak kullanıldığını kaydeden Ağırnas Belediye Başkanı Mehmet Osmanbaşoğlu, kütüphane için yeni bir bina tahsis ettikten sonra, binayı Belediye Başkanlığı yaptıklarını söyledi. Başkan Osmanbaşoğlu, "Çok eski olan bina beldemizin tarihi dokularından bir tanesi. 

1911 yıllarında İttiak ve Terakki Mektebi olarak yapılan bu bina, 15 yıldır beldenin kütüphanesi olarak hizmet veriyordu. Binanın biraz bakıma ihtiyacı vardı. 200 bin YTL gibi bir maliyetin ardından binayı Belediye Başkanlığı yaptık. Şu anda yeni binada 3 kişi bulunuyoruz, ama sürekli ziyaretçileri ağırlıyoruz. Önceki belediye binamız ise hizmet binası olarak hizmetini sürdürüyor. Gelenler binanın yeni halini çok beğeniyor. 

Bu arada buradan kaldırdığımız kütüphane için de başka bir bina tahsis ederek, herkesin yararlanacağı bir yer haline getirdik. Beldemizin güzelliği için daha değişik projeler yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 12:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?