4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Tarihi çarşıda otomatik kapı devri

Kayseri Kapalı Çarşı Yaşatma, Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Tepe, 700 yıllık geçmişe sahip olan çarşının 18 girişine otomatik kapı yerleştirilmeye başlandığını bildirdi.

Mehmet Tepe, tarihi çarşıya olan ilginin artması ve müşterilerin daha rahat ortamda alışveriş yapmasını sağlamak için Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan bu sistemin hayata geçirilmesi konusunda gerekli iznin çıktığını kaydetti. Tarihi yapının dokusuna zarar verilmeyeceğini ifade eden Tepe, ilk otomatik kapının Sipahi girişine yerleştirildiğini kaydetti.

Tepe, "Otomatik kapıların yerleştirilmesi ile kapalı çarşı içerisinde daha sıcak bir ortam olacak. Büyük alışveriş merkezlerinden daha ucuz ve kaliteli ürünlerin
satışı yapılan çarşımıza 1 ay içerisinde 18 adet kapı takılacak. Bu sistemle kapalı çarşıya soğuk hava girişi engellenecek. Müşterilere çarşımız daha cazip gelecek" dedi.

Klimaların yüzde 90'ının kaldırıldığını söyleyen Tepe, tarihi çarşı içerisinde doğalgazlı bir ısıtma sisteminin bulunduğunu dile getirdi. Türkiye'de bulunan 3 kapalı çarşıdan biri olan Kayseri Kapalı Çarşısı'nın tanıtımı için yetkililerin bir internet sitesi kurmasını isteyen Tepe, "İnternet sitesi kurulursa çarşımızın dünyaya tanıtımı yapılacak. 700 yılık geçmişe sahip olan kapalı çarşımızın tanıtımı hem Kayseri hem de esnafımız için iyi olacaktır. İnternet sitesinin kurulması için yetkililerden destek
istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 16:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?