4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Tarihi Hunat Camii'ni gezdiler

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Avusturya Cumhurbaşkanı Dr. Heinz Fischer, Kayseri'de tarihi Hunat Camii'ni gezdi.

Türkiye Avusturya İş Forumu'na katılmak üzere Kayseri'ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Avusturya Cumhurbaşkanı Dr. Heinz Fischer, tarihi Hunat Camii'ni gezdi.

Fischer, cami girişinde Gül'e ayakkabısını çıkardıktan sonra nereye koyacağını sordu, daha sonra ayakkabılarını Gül'ün gösterdiği ayakkabılığa bırakarak içeri girdi.

Bu sırada bayan Fischer, kendisine uzatılan başörtüsünü almak yerine çantasından çıkardığı başörtüsünü takmayı tercih etti. Konuk Cumhurbaşkanı'na camideki minber hakkında bilgi veren Gül, cuma günleri camiye gelenlere imam tarafından faydalı bilgiler aktarıldığını söyledi.

Ziyarette Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer'e Kayseri Müftüsü Şaban İstek tarafından Almanca Kuran-ı Kerim ve seccade hediye edildi. Daha önce birçok kez hediye olarak Kuran-ı Kerim aldığını belirten Fischer, ilk kez Almanca Kuran-ı Kerim aldığını söyleyerek Müftü'ye kitapta kaç tane ayet bulunduğunu sordu. Bu arada Gül ve Fischer'in bu ziyaretini AA ve TRT'nin dışında gazetecilerin takip etmesine izin verilmedi.

Abdullah Gül ve konuğu Fischer, hediyelik eşya çarşısını gezdikten sonra vatandaşları selamlayarak Hilton Otel'e geçti.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 16:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?