5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tarihi mekanlara çevre düzenlemesi

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Camikebir Cami, Kapalı Çarşı, Kayseri Kalesi çevresi ile Vezirhan gibi tarihi mekanların bulunduğu alanda çevre düzenleme çalışması yapacaklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, çarşı içerisinde yer alan ve bir bütünlük içerisinde hizmet veren tarihi mekanların çevresinde çalışma başlatıldığını kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, "Camikebir Camisi, Vezirhan ile kalenin bulunduğu alanda çalışma başlattık. Bu çalışma içerinde halı ve kilim satıcılarına yer tahsisi yaparak, bu alandan kaldırdık. Tarihi mekanlarla uygun ve bütünleşen bir çevre düzenlemesi için yapılara uygun bazalt taşı satın alınacaktır" dedi.

Bazalt taşlarının yer döşemesinde kullanılacağını ve bu taşların tarihi mekanlarla bütünleştiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bazalt taşı ile aynı zamanda bordür döşemesi de yapılacağını kaydetti. Başkan Memduh Büyükkılıç, bazalt taşı alımı ve döşeme işi için 9 Mart 2009 günü saat 15.00'de yapılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 13:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hk IP: 78.168.224.xxx Tarih : 6.03.2009 14:44:55

Sn.Başkan: camikebirden oy oranınız çok düşük, camiikebir bitti, bitirdiniz. orantısız düzenlemeleriniz camiikebirin geri kalmasına sebeptir, tranway hattının çarşı girişini kapatması, otabus durağının kalkması ile de ciddi şekilde etkilenmiştir. camiikebirde halen eski beton aydınlatma direkleri kullanılıyor, nerdeyse çarşının tamamı dekoratif direklerle donatıldı camiikebir aynen duruyor, kaldırımlar düzensiz otopark düzeni anlamsız işletiliyor, camiikebir cad nin bir tarafı paralı bir tarafı parasız, tapu nun önü araba çöplüğü defalarca mail gönderildi başkanlıklara (BB ve MGB) çalışmalarımız planlamalarımız diye cevapları çok aldık ama şu an bakıyorum yine aynı sözler, inşaallah camiikebir eski günlerine döner