5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tarihi su sarnıçı turizme açılıyor

Kayseri'nin Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Ali Dağı eteklerinde günışığına çıkardıkları 1700 yıllık tarihi su sarnıçlı yeraltı şehrinin aydınlatma ve peyzaj düzenleme çalışmalarını tamamlayarak kısa bir süre içerisinde turizme açacaklarını söyledi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, tarihi yeraltı şehrinde gerçekleştirilen aydınlatma ve çevre düzenleme çalışmalarını inceleyerek, bilgi aldı.

Yeraltı şehrinin koridorlarında gezerken aydınlatma çalışmalarının çok güzel olduğunu belirten Başkan Rifat Yıldırım, “Yeraltı şehrinde 3 yıla yakın bir süredir çalışmalarımız devam ediyor. Aydınlatma çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Yeraltı şehrinin girişindeki peyzaj çalışmalarının projesini koruma kuruluna sunduk. Tarihi Kapadokya'nın başkenti diye adlandırılan Talas'ın yeraltı şehirlerinin bulunmasıyla birlikte bu bölgenin Kapadokya'dan farklı olmadığını düşünüyoruz. Bizim yeraltı şehirlerimizde yeni bir imalat yapmamız söz konusu değil. Aslına, orijinalliğine uygun hale getirmek için yeraltı şehrimizde aydınlatma, temizlik ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Burada çalışmaların sonuna yaklaşmış bulunuyoruz. Şehrimizin turizm açısından çok önemli bir yeri haline gelecek olan su sarnıçlı yeraltı şehri, iyi bir cazibe merkezi haline gelecek. İkinci yeraltı şehrinde çalışmalarımıza başladık. Tespit ettiğimiz ve gündemimizde 2 yer altı şehri daha var. Yeraltı şehirlerimizin temizliği, güvenliği ve korunmasını da aynı anda gerçekleştiriyoruz. Diğer yeraltı şehirlerini de yine aynı şekilde turizm hizmetine açarak gün yüzüne çıkaracağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 15:06:35
Güncelleme :30 Ocak 2009 Cuma 15:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?