2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Tarım ve hayvancılıkta sorunlar var

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, tarımda küçük işletmelerin can çekiştiğini belirterek, Türkiye tarımının mutlaka çözüm bulması gereken sorunlarının başında istihdam edememe, sulama yetersizliği ve bilgisizlik olduğunu söyledi.

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, yaptığı açıklamada, Tarım ve hayvancılığın devasa sorunları olduğunu ve herkesin bu sorunlarla yüzleşmekten korktuğunu ve kayıtsız kalmayı tercih ettiklerini söyledi.

Ünlü, “80 yıllık tarım ve hayvancılık birikimini yok sayan politikacılar, sektörün sorunlarını çözememiştir. Çözüm için Türkiye’nin gerçeklerini esas alan politikalar oluşturulması kaçınılmazdır. Mesela küçük ölçekli işletmeler ve çok malikli yapı bizim gerçeğimizdir. Onların göz göre göre silinmesi büyük bir kayıp olarak değerlendirilmelidir. Acımasız küresel şartlar nedeniyle, küçük işletmeleri bize dayatılanın aksine mutlaka destekleyerek, geçiş döneminde ayakta durmalarını ve dönüşmelerini sağlamalıyız. Büyük işletmeler devlet tarafından desteklenirken, küçük işletmeler bu durumdan yoksun bırakılmıştır. Küçük işletmelerin yok olması köyden kente göçü hızlandırmıştır. Topraklarından ayrılmak zorunda kalan insanlarımız, kentlerde de sosyal patlamalara neden olmaktadır. Yıllardır sorunlarla boğuşan küçük işletmelerin, alacakları destekle ülke kalkınmasına çok büyük katkıları olacaktır. Çok boyutlu bir program çerçevesinde yapıldığında, destekleme, iç göç ve istihdam gibi sorunların çözümüne de yardımcı olacaktır. Küçük işletmeleri kaybetmemeli, onları kazanmalıyız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 15:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?