3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

TEÇ-SEN'den giysi protestosu

Kayseri Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde kendilerine giysi yardımı yapılmadığı için eylem yaptı.

TEÇ-SEN İl Başkanı Ramazan Türkaslan, burada yaptığı açıklamada, “Bugün burada eğitim hizmetleri iş kolunda Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan neredeyse tüm çalışanlar, giyim yardımı ile ilgili sorunlarını dile getirmek ve bu sorunların çözüme kavuşmasına katkıda bulunmak için burada toplandık. 1991 yılında bakanlar kurulu tarafından çıkarılan memurlara yapılacak giyecek yardımı yönetmeliği'nin uygulama biçimi ve usulleri hakkında yıllardır spekülasyonlar yapılmaktadır. Oysaki giyim yardımının yapılması, fiyatların belirlenmesi ve veriliş biçimleri kanunlarla düzenlenmesine rağmen idarenin görevini tam olarak yapmaması, ahbap çavuş ilişkilerinin ön plana çıkması ve çalışanın kendi haklarını tam olarak bilmemesi, hak kayıpları yıllardır devam etmekte, birilerinin cepleri usulüne uygun olarak doldurulmaktadır” dedi.

Basın açıklamasının ardından Başkan Türkaslan, “Kalitesiz giyecek istemiyoruz” diyerek kullandıkları üstlükleri yakarak, mağduriyetlerini dile getirdiler.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 16:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?