3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

TED Koleji öğrencilerinden ziyaret

Kayseri 'de TED Koleji öğrencileri, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan'ı makamında ziyaret etti.

Müdür Ender Batukan, TED Koleji öğrencilerini KASKİ Toplantı Salonu'nda kabul ederek bir süre görüştü.

TED Koleji Ortaöğretim Okulu öğrencileri 'su tasarrufu' konusunda bir proje hazırladıklarını ve bu proje için KASKİ'den destek isteyen Eğitmen Çiğdem Çelikbilek, “KASKİ Genel Müdürlüğü su tasarrufu konusunda oldukça güzel çalışmalar yapıyor. Bizler de bu konuda bir şeyler yapmak istedik. Çünkü küresel ısınmadan hepimiz etkileneceğiz. Bu sebeble su tasarrufu ile ilgili bir proje hazırlamaya karar verdik. Söz konusu projemizde de KASKİ'nin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz” dedi.

Batukan ise su tasarrufu konusunda başlattıkları kampanyaya okul öğrencilerinin de katılmasından oldukça memnun olduklarını belirtti. Batukan, “Hepimizin de bildiği gibi küresel ısınmadan kaynaklanan iklim değişikliği şehrimizde de hissedilmeye başlandı. Yaptığımız bilimsel çalışmalarla bu durumdan üç şekilde kurtulabileceğimizi öğrendik. Bunlardan birincisi yeni su kaynaklarını şehrimize kazandırmak, ikincisi su kaçaklarını minimum seviyeye indirmek, üçüncüsü de halkımızı su tasarrufu konusunda bilinçlendirmekti. Bu üç proje üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?