30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Tedavi için ABD'ye gönderildi

Kayseri'de dili sürekli büyüyen 7 yaşındaki Özlem Karaboğa, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün yardımıyla ameliyat olmak için ABD'ye gitti. 

Özlem Karaboğa, babası Adem Karaboğa ile birlikte çıktığı “umut yolculuğunda” Erkilet Havaalanı'ndan yakınları tarafından uğurlandı.

Adem Karaboğa, kızının dilinin doğuştan itibaren sürekli büyümeye başladığını anlattı. Kızının tedavi olmasına destek verenlere teşekkür ettiğini belirten Karaboğa, “İnşallah kızım en kısa sürede iyileşir” dedi.

Anne Ayşe Karaboğa da kızının bir an önce şifa bulmasını dilediğini kaydederek, “Kızımın dili sürekli şişiyor. Ateşi yükseliyor, düzenli yemek yiyemiyor. İnşallah şifasını bulur. Emeği geçen büyüklerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

“Dilde Lenfanjiom” teşhisiyle değişik hastanelerde 12 kez ameliyat edilen, ancak dilindeki büyüme engellenemeyen Özlem Karaboğa'nın dramı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün devreye girmesiyle umuda dönüşmüştü.

Kayseri'de bir mobilya fabrikasında çalışan Adem Karaboğa, şubat ayında Kayseri Erkilet Havaalanı'nın yeni terminal binasının temel atma töreninde kucağına aldığı çocuğu Özlem'i, Abdullah Gül'e göstererek yardım istemişti.

Adem Karaboğa, Bakan Gül'e “Kızımın dili sürekli büyüyor. Bugüne kadar derdimize kimse çare olamadı. Yapılan ameliyatlardan bir sonuç alamadık. Ne olur yardım edin” demişti.

Özlem'le yakından ilgilenen Bakan Gül, tören için Kayseri'de bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, Özlem'in durumunu anlatarak yardımcı olmasını istedi.

Özlem, Kayseri Devlet Hastanesi ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan muayeneden sonra, Sağlık Bakanlığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan kontrolde, Özlem'in yurt dışında “Kryo-terapi” tedavisi görmesinin uygun olacağı raporu verildi.

Özlem'in tedavisiyle yakından ilgilenen Bakan Gül, Karaboğa ailesinin ABD'ye gönderilmesi için girişimlerde bulundu. Yapılan girişimler sonucu dili sürekli büyüyen Özlem'in ABD'de John Hopkins Hastanesinde tedavi edilmesi için gereken izin ve randevu alındı.

Özlem Karaboğa'nın tedavisinin 1 ay süreceği bildirildi.

A.A
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 11:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kaan günal IP: 88.229.221.xxx Tarih : 7.10.2006 19:20:21
Yazık ama elimizden gelen bir şey yok keşke olsaydı kayserili abdullah gülünde bu çocuğa yazdım bulunmasına sevindim bu ara o kurken hayret ettim dili nasıl büyümüş acaba?