3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Tedirginlik sürüyor

Kayseri'nin Talas ilçesinden Irak'a çalışmaya giden ancak Kerbela'da tutulan 24 işçiden haber alamayan aileleri tedirginlik içinde bekliyor.

Talas ilçesine bağlı Kepez beldesinde toplanan aileler, kaçak oldukları gerekçesiyle tutuklanan ve mahkemeye çıkarılacakları söylenen 24 işçiden hala haber alınamıyor. Yaklaşık 55 gündür haber beklediklerini söyleyen işçilerin yakınlarından Mustafa Şahin, "Daha önce yetkililerimiz görüşeceklerini ve konuyla ilgileneceklerini söyledi. Aradan 55 gün geçti ama Irak'tan herhangi bir haber gelmedi. Benim kardeşim orda bulunuyor. Yaşıyor mu, hasta mı, karnı aç mı, bir şeye ihtiyacı var mı bunları bilemiyoruz" diye konuştu.

Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da bu konuyla ilgilenmesini istediklerini ifade ederek, "24 arkadaşımızın aileleri burada perişan halde. Hem merak hem de sıkıntı içindeler. Biz yakınlarımızın hayatlarından da endişe ediyoruz" dedi.

Şahin, yetkililerin bir an evvel 24 işçiyle ilgili olarak girişimde bulunmalarını ve kendilerine bir haber verilmesini beklediklerini bildirdi. Irak'ta tutuklu bulunan 24 işçi ile birlikte kendisinin de kaçak olarak çalıştığını anlatan Halit Özcan, bir hafta önce Kayseri'ye geldiğini söyledi.

Özcan, "Oradaki polisler iş yerlerine gelerek pasaportları topladı. Daha sonra bizim arkadaşlarımıza polis merkezine gelmeleri gerektiğini ve pasaportları vereceklerini söylemişler. Türkiye'ye gelecekleri gün pasaportları almaya giden arkadaşlarımızı bir daha göremedik. Biz de kaçak olarak çalıştık ama bizim taşeronumuz pasaportlarımızı daha önceden aldığı için bizim ülkeye dönmemizde sıkıntı olmadı. Şimdi haber alamadığımız arkadaşlarımız için endişeleniyoruz" ifadesinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2012 Pazartesi 18:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?