4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Tek sorun SSK bilgisayarları

SSK’lı hastalara serbest eczanelerden ilaç almalarını sağlayan uygulama dünden itibaren başlarken, anlaşmalı eczaneler SSK’nın bilgisayar sisteminin zorluğundan yakınıyor.

SSK Bölge Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Kahraman, serbest eczanelerden ilaç alma uygulamasının SSK hastanelerindeki ilaç kuyruğunu önemli oranda azalttığını ve uygulamanın tamamen oturmasından sonra SSK hastanelerinin eczanelerinde bekleyen kimsenin kalmayacağını söyledi.

Başhekim İbrahim Kahraman, "Kayseri’de mevcut 233 serbest eczaneden 175 ile anlaştık. Bu sayı hızla artıyor. Bu ayın 19’una kadar raporlu ve işyeri hekimliğinin verdiği ilaçlar dışında bütün yazılan ilaçlar serbest eczanelerden alınabiliyor. Ayın 19’undan sonra SSK’lı hastalar bütün yazılan ilaçları serbest eczanelerden alabilecek. Yeni uygulama polikliniklere rahatlatma getirmedi fakat SSK hastanelerinin eczanelerinde kuyrukları önemli ölçüde eritti. Şimdilik SSK hastanelerinde ilaç kuyrukları gözükse de uygulama oturunca SSK hastanelerinin eczanelerinde hiç kuyruk kalmayacak. SSK’lı hastaların ilaç alma sıkıntısı tamamen sona erecek" dedi.

Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Bülent Ünsal ise, yeni uygulama ile birlikte SSK hastanelerinin eczanelerindeki kuyruğun anlaşmalı serbest eczanelere taşındığını belirterek, "SSK’nın ilaç almak için hazırladığı bilgisayar sistemi oldukça zor. SSK yine en zorunu seçti. Bir yığın sorun var. Bunu biz kendi çabalarımızla aşmaya çalışsak da çok zor bir sistemde SSK’lı hastalara hizmet veriyoruz. Hastanın adresini bile biz giriyoruz. Bu programın sadeleşmesini ve en azından Bağ-Kur ve yeşil kartlılardaki bilgisayar sisteminin benzerinin yapılmasını istiyoruz. Şuan ki mevcut sistem oto kontrol açısından oldukça iyi ama burada mağdur olan bizler ve SSK hastalar. Biz eczacılar olarak bu konuya dikkat çekmek istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 20:07:38
Güncelleme :25 Şubat 2005 Cuma 14:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?