8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Tekden Hastanesi’nden anlamlı yemek

TEKDEN HASTANESİ’NDEN ANLAMLI YEMEK

Tekden Hastanesi, dünyanın dört tarafından Kayseri’ye okumaya gelmiş olan Mustafa Germirli İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerine veda yemeği düzenledi.

Mustafa Germirli İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerine düzenlenen akşam yemeğine Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, Başhekim Yardımcısı Dr. Yavuz Han, Mustafa Germirli İmam Hatip Lisesi Müdürü Hayrettin Şahin, öğretmenler ve yabancı öğrenciler katıldı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Kemal Tekden, Uganda, Hindistan, Endonezya, Mozambik, Kenya, Tanzanya, Tayland ve Kongo gibi dünyanın farklı yerlerinden eğitim için gelen öğrencilere ‘Hoş geldiniz’ dedi.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan Tekden Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yavuz Han, insanların ülkeler arasında sınır çizebildiğini, ancak gönüllere sınır çizemediğini söyleyerek, bu gün gönüllerdeki sınırları arttırmak için bir araya geldiklerini belirtti.

Mustafa Germirli İmam Hatip Lisesi Müdürü Hayrettin Şahin ise Tekden Grubuna teşekkürlerini sunarak, öğrencilerini mezun etmekten dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

Daha sonra konuşma yapan Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden de, “Türkiye’deki son günlerinizde bizim davetimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. İsteğimiz üniversiteyi de ülkemizde okuyarak ülkelerinize dönmenizdir. Sizler Türkiye’nin gönüllü elçileri oldunuz. Burada Türkçe öğrendiniz. İslamın ana caddesi olan ülkemizde eğitiminizi aldınız. Sizler çok önemli gönül köprüleri kuracaksınız. Ufkunuz ve yolunuz açık olsun. Ülkelerinize gittiğinizde kimi görürseniz bizden selam söyleyin” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Afrika Uganda’dan gelen öğrenci temsilcisi Yusuf Mugoya, “Türkiye’de böylesi güzel bir ortamda bulunmak hayaldi, gerçek oldu. Bunun için Allaha şükrediyorum” dedi. Ayrıca Kayseri’ye ilk geldiklerinde başlarına ilginç olaylar geldiğini anlatan Mugoya, Kayseri’de daha önce hiç zenci görmemiş insanlar olduğunu ve onların komik tepkilerinden bahsetti. Gece, Azeri bir öğrencinin okuduğu şiirle son buldu.

TEKDEN HASTANESİ’NDEN ANLAMLI YEMEK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 15:09:02
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 15:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?